Психата ми е ужасна, животот и онака не си го сакам но сега секакви мисли ми проаѓаат кроз глава.. Нешто со кое би била опседната и по цели денови би го гледала/правела тоа? Некој филм, серија, игра, играчка, некаква занимација што држи интерес премногу (пошто сум личност на која се многу брзо и здосадува)
Црвен крст или пиши на форумов има една тема барам-подарувам мислам беше или пак пиши во некоја од групите на фб женски домаќински муабети/женска група итн дека подаруваш облека.
помош ми треба како да избришам од месенџер да не ми стои слика од некој што го немам за пријател а ми стој дека е укл пишав порака на тој месенџер и сега нонстоп ми стои некако има ли да се избрише
Треба да купам подарок, не сум многу при пари. Што да однесам кај другарка што многу сака да се шминка, дотерува? Мислев од dm да и купам сенки и некое благо, доволно ќе биде? Не се шминкам многу, не знам кои сенки се убави, а не многу скапи?
Самото тоа што ќе купиш поклон е доволно, колку имаш пари толку. Имаш од ДМ и ваучери од 350, 500 и 1000 денари ако не можош да се одлучиш што точно да купиш. Инаку ако носи накит можи и тоа како опција.
Штом сака да се шминка, што и да земиш од страна на шминка ќе и користи. Можеш сенки, или сјај за уста и моливче, лак за нокти, палета контури или хајлајтери. Инаку во ДМ секако ќе најдеш нешто добро за добра сума на пари. Од страна на шминки повеќето имаат тестери, па можеш да ги тестираш на рака. На пример за сенки ќе видеш колку се пигментирани односно дали бојата е добра, бидејќи некои се само како светки. Мене ми се допаѓа инаку и козметиката на Golden Rose има сјај/кармин за уста околу 100-130 денари, туш за очи е 100 денари.
Една од најблиските другарки ми е затоа сакав да се сенки, да не биде многу малку само кармин или друг продукт. Размислував и лак да земам, за да бидат 3 работи, не ми се дава парен број како поклон (знам суеверие е).
гледај серии Game of thrones,la case de pepel или сл серии, може некоја добра книга да прочиташ како верити, понекогаш лажам, или пак симни си игри симс
На essence имаш убави палети правоаголни се по околу 300 денари, catrice, eveline и s.he околу 350, revolution 450 некаде. Овие цени ги претварам од евра во денари. Види ги во спојлер. Спојлер: Сенки
Можеби зависи од клучот, најобичен беше овој. Инаку моиве дома правеа копија од клуч, не знам точно за местото кое е зошто лично не бев да го носам, само цена ми кажаа колку било.