Имам видеа и слики како доказ, пораки А инаку и се работи за некој кој не е полицаец, користи туѓа значка од некој на повисока функција и повеќето полицајци имаат контакт со него, затоа ми е битна анонимноста
Да, да треба да се знае, кој и заради што пријавува. Не може анонимно ова е сериозна работа, исто како што е и злоупотреба на значка т.е. полициските овластувања, таман работа да се бркаат и да одговараат кривично полицајци без никаква вина. 99% од полициските службеници се професионалци (има со мали забелешки при работењето кај некои но, тоа е во граница на нормалното), и има 1% од полициските службеници кои мислат дека ако се здобиле со значка дека Македонија е нивна и сите граѓани сме нивни потчинети и можат да прават што сакаат, е тоа е грешка во системот што такви лица се примаат во МВР, ама тоа го има во секоја професија од јавниот сектор, али ова е веќе друга тема
Во тој случај поднесете кривична пријава во Јавно обвинителство лично вие и барајте средба со јавен обвинител.
Не можеш во никој случај да останеш анонимна. Пријавуваш кривично дело и мора да се знае кој пријавува. Не може некој туку така да го избркаат од работа. Инаку со самото јавување во полиција преку бројот ти ги знаат информациите, така да не можеш да си анонимна. Како што кажа @Forca ова е сериозно, не може да се пријави нешто такво без докази, лични податоци и сведоци. Инаку и да пријавиш тешко да биде избркан туку само суспендиран и казнат 3-4x15. На некој начин ќе му направиш услуга да одмори дома неколку месеци а да зема плата.
imas vo outdoor, scout i alpina vo soravija. Ovaa poslednava ima najnormalni ceni, vo soravija dole e.
Дали некој знае што документи се потребни за промена на презиме и адреса после склучување на брак од една општина во друга?
Извод од матична книга на родени со новото презиме, одјава од старата општина (ако се работи за различни градови), венчален лист и лична карта од сопругот. Тоа беше пред 12 години, мислам дека не е сменето
Decki sakam da prasam dali imate probano leksilium? kakvi efekti ima? nesakani dejstva i kako pomaga? dali moze covek od 18 godini da gi pie? sega kupiv pa se dvoumam dali da pijam ili ne posto imam mnogu stres a imam cueno deka leksilium e dobro i za srceto