каков ароматизер корустете дома,(мириси за просторија)? Го купив од comodita, ми е потроши а сега се 550 ден тогаш го земав 350. Реално не ми се даават толку пари сега. Или само мирисот ми треба, па самс ке си растворам
Здраво. Дали некаде се згрижуваат бездомни лица? Пример црвен крст? Кај мене во населба дојде едно бездомни лице и веќе со месеци е тука, на еден стол живее. Сега спие на самата автобуска и многу е жално , а и језиво е зошто навечер само што ќе се симнеш од автобус он лежи тука, а човекот е и многу непријатен. Кога си одам по улица ме зјапа и ме пцуе без причина. Се гледа дека нешто не е океј. Иде зима и ладни денови, навистина ќе е прежално да ја помине на автобуската, па ме интересира дали може да се пријави некаде да му помогнат, да го згрижат?
Дали има некој што носи од Икеа Србија, да се нарача производ некој производ, и да се донесе до кај нас?
Има пункт: Момин Поток, како и прифатилиште. Можат ако сакаат да одат, имаат топол оброк, туш, и други основни работи. Ама со сила никој не може да го натера. Евентуално да пријавиш ако е опасен, па да го сместат соодветно во психијатриска болница, ама и од таму може да искочи кога сака, кај нас ништо не функционира како што треба.
Јас вадев во фото Дичо 7 ден слика ама вадев доста. Но, мислам дека се со пристапни цени и за помал број.
дали има некоја библиотека во скопје каде што само се плаќа годишно зачленување, а не се доплаќа за секоја земена книга?