Сакам да прашам, доколку ми стасаат средства од странство поради фриленсерски услуги, и притоа во банката уредно си потпишам изјава за истите, дали треба дополнително во УЈП да пријавам или автоматски си е пријавено? Однапред благодарам на одговорот
Можеш да запишеш второ средно кога сакаш, посебно повеќето одат за медицинска сестра средно вонредно, можеш и на 35 ако сакаш.
Сериозно ли ова? И одиш на часови тестови се исто како прво средно? Каде може да се пријави матичен лекар?
Дечки ај ве молам одговор итно ми е, башка знам дека е глупо прашањево ама ајде..!! Од која страна треба да го свртам клучот од надвор на влезна врата од зграда за да отклучам и да влезам во зградата во која што има домофон и има веќе клуч(округол дебел сив на самата врата од внатре)? Значи од внатре се отклучува на лево со клучот на самата врата што е монтиран. А јас на која страна треба да го свртам тенкиот клуч од надвор за да влезам во зградата? Исто на лево или на десно??? Немам искуство со вакви врати. Не сакам да заглавам или заебам нешто со вратата или клучот, затоа прашувам! Helppp
Od celovo prasanje se fati za godinite..da sredno e posto go napusti skoloto i otide vo stranstvo koga pocina majkai se vrati i se zapisa vonredno i posto ne rabotese i sleduvase penzijata i ja vlecese zatoa e sredno neznam sto e cudno luge na 40 polagaat sredno
Луѓе не судете за нечија ситуација, никому не знаеме дома како му е. Имав другар 22,23 во ваква ситуација, морал да се откаже од средно поради проблематични родители, да работи за да јаде. На тие години вонредно полагаше кога порасна и созреа. Има стварно некои од мрза ама повеќе се и од мака во вакви ситуации.
Јас не сум на парно ама баш ме интересирА, со пглед на температурава денес и во наредни денови не верувам дека ќе пуштат
https://www.slobodenpecat.mk/se-zgreaja-radijatorite-vo-skopje-gas-ima-za-slednite-dve-nedeli/ Според ова треба да е пуштено, ама кај мене нема