Надвор од моловите: Бутик Ин-лептокарија Мy moda- кај споменикот на Филип Втори Купи Евтино- Порта Влае Во ГТЦ Евроазија Ако ти е за посвечани работи Fairytale boutique -лептокарија La boutique-Бисер
Здраво дечки, не најдов тема за ова затоа тука прашувам, има ли некој искуство со ЗПРМ (Здружение на преведувачи и толкувачи)?
Вчера и денес само рано наутро имаше, па до кај 10 часот се едвај млаки радијаторите. А пак навечер не пуштиле, зашто додека падни темп. под 12 веќе е 23 часот.
Во Страдивариус враќаат пари за производ или само замена вршат? Синоќа земав од продавница нешто, го однесов дома и не се бендисав, сакам да го вратам па со парите од друго место да си купам
Супер фала, ќе го однесам вечер. А враќањето е на трансакциска или ќеш? И за колку време враќаат ако имаш инфо. Досега немам враќано, само замена па ме ми е јасно како иде
Јас сум нова на форумов, ми треба искрено мислење од вас, ако не е за тука темава слободно преместете или избришете. Одев со вереникот 3 години на 4та година ме запроси, многу лошо се однесува кон мене, за се сум му јас крива, ме удира, ме нарекува со погрдни зборови (ку***) иако јас од дома немам испаднато од кога сме заедно, ме затвори скроз се изолирав од сите, на сета таа имам и анксиозност и мислам дека поради него уште повеќе ми се зголеми. Ова трае веќе долго и пред да ме запроси беше исто. Немам пари, немам каде да одам, а не можам да го оставам како да ме влече нешто кон него, а една другарка што знае за ситуацијава вика ќе живнеш ако си заминеш. Да напоменам за ситници се расправа со мене значи зошто чашата стоела вака и ќе почне да ме удира да ме вреѓа и јас знам да го ударам нормално за одбрана. Совет? Ве молам не ме напаѓајте така немам волја за ништо веќе...
Нормално дека ќе добиеш совет одма да бегаш од таму. Ќе си најдеш работа, ќе си се издржуваш и ќе си дадеш шанса да запознаеш некој што ќе те цени. (Секој би те ценел и чувал повеќе од ова што го кажуваш). Ова не е љубов, ти си со класичен насилник и ќе станува уште полошо. Тргај се од таму додека не дојдат деца во приказната.
Ваква или слична ташничка за околу половина каде да земам? Погодна за трчање. Не сакам да е провидна за екран, такви сум видела во џамбо, него баш ваква нешто.
Зависи како ти е договороено со тие што ти плаќаат за услугите. Јас добивав надомест од странска фирма за услуги, парите ми стигнуваат на сметка, банката ми ги става на располагање по приложен договор, а јас после онлајн си плаќав персонален данок во УЈП. При пријавување на персонален данок се приложува и слипо-от од трансакцијата
https://www.facebook.com/profile.php?id=100054455561942 кај неа ги правевме со другарка. Неа највеќе ни ја фалеа. Татјана исто е доста фалена, јета имам слушнато дека неубаво правела , третиот прв пат го слушам.
незнам каде да ја ставам темава... Се надевам дека сите ќе можеме да се собереме и да гласаме за Македонија на Wanderlust Travel Awards 2022..само треба да се регистрирате и да гласате за вашата омилена дестинација.. https://wanderlustmagazine.typeform.com/to/mIVBFx2O?typeform-source=wanderlusttravelawards.com
Дечки каде се уплаќа за полагање за тестови за возачка? Јас порано имав уплаќано на последна 24ка. Сеуште е таму?