Да и ова е добро, имаш срга на делимано доста попусти некој блендер, тава, нешто што секако ќе си го користат.
Другарка стави домашен интернет и тв од оне. Ама не е воопшто задоволна, посебно од телевизијата. Договорот е потпишан пред два дена. Постои начин да го раскине веднаш? Нели имаат како некој пробен период? Или грешка сум?
Стандардна крвна слика се што оди во неа: Хемоглобин, хематокрит. Еритроцити, леукоцити, тромбоцити, еозинофили, базофили, лимфоцити, моноцити, неутрофили. И тоа волумените и распределбата на хемоглобинот. Дополнително можеш да нарачаш и ретикулоцити да додадат (најчесто ова за деца). Можеш и црп од прст. Можеш и ALT,AST. Можеш и билирубини. И доколку тој што зема знае да земе без да направи хемолиза може и серумско железо. Витамин Д исто -ама за тоа треба повеќе од 600 микролитри волумен. Ќе има баш стискање. А и зависи од лабораторијата на какви анализатори ги работат. Воглавно само хормони, тумор маркери, хемостаза, седиментација и димери се задолжителни од венска крв.
Јас праќав документи до Нови Сад, 180 денари ме чинеше. Обична пошта, стигнаа за недела дена мислам..