Каде волку евтино? Јас кога сум копирала ми земале најмалку по 30 зависи каде, сега со поскапувањата прашање е дали има негде и за 30 денари...
Дали во банка може илјадарки да се претворат во евра? Дали има некоја банка што работи поале 4 саат? Ако не кажете ми менувачници каде има низ скопјево.
Дали некој друг има проблем со НЛБ апликацијата последниов месец? Многу долго треба да се отвори некоја страна и нонстоп ми дава error "Unable to resolve host ...". Ја избришав и инсталирав одново апликацијата и пак се случува. Не е до мојата мрежа пошто на 5-6 различни мрежи ми се случува ова.
Некој украс за во собата, пример вазна, ѕиден часовник или уметничка слика. Може и карикатура или од тие големите рамки со 10-15 слики, па да ставите семејни слики. Нешто што и двајцата би го користеле е постелнина за кревет, но мислам дека е малку глупаво тоа да се поклони.
Дали преку пап тестот може да се забележат такви промени и дали гинекологот треба да ми направи дополнителни испитувања конкретно за тоа или до преглед и пап тест може да се установи?
ПАП-от е за рано откривање на карцином на грлото на матката или ХПВ вирус, а брисевиве се баш инфекции и се зимаат од вагината и грлото на матката, значи тоа се 2 различни испитувања За твојов проблем мислам дека микробиолошките брисеви ќе покажат ако се работи за некоја инфекција
Знам за што се Пап тестовите и имам правено досега, но ме збуни одговорот и мислев да не има и тоа некаква поврзаност со тестот. Ќе побарам некои од клиниките кои земаат брисеви или урина, а доколку има некој искуство или правел тест досега секој одговор мк е добредојден. Фала ти многу на одговорот.
И ти не си ми баш јасна, каков тест бараш ? Ако имаш чешање, пецкање, зголемен секрет со променета боја/мирис брисевите ќе ти покажат. Можеш и урина и уринокултура да си направиш да не имаш бактерии во урина
Здраво. Дали ако извадам извод на родени сега ќе ми пишува и час на раѓање? И дали може по телефон да добијам таква информација? Инаку ги барам неколку дена на телефон, ама не можам да ги добијам.
дали некој од вас има искуство со учење јазик на дуолинго или побрз начини за учење е преку филмови, музика...?
Побрз начин е со приватни часови или курс. Другото е плус за надоградување на знаењето и вежбање на јазикот, ама како главно средство за учење јазик според мене не е. Само ќе си го изгубиш времето.
Јас имам активирано, 70 денари месечно. Не мораш да одиш до банка може телефонски да средиш, ќе ти се јават од банката. Исто, за деактивација може преку самата апликација не мора во банка.