No offence ама Како станало китење елка, универзално? бидејќи е CHRISTMAS TREE. А и нели се верувало дека под дрвото Св. Никола остава поклони за децата. Почнала сезона на китење елки, и баш видов на сториња кај луѓе што не се христијани, и се задлабочив. -не мислам да се расправам или некој да не се најде навреден само ме занима. Интересно ми е прашањево и ќе ме мачи
Па, китењето дрво не е оригинална христијанска традиција, туку паганска. Па, присвоена од христијанството. И пред тоа луѓето кителе дрва кои ги гледале како симбол на животот.
Девојки, првпат нарачувам онлајн од Fashion group, па ме интересира дали пратката ќе ми стаса директно на напишаната адреса или прво ќе ме исконтактираат?
Ве молам за одговор Моја блиска особа дадена е на извршител, имам полномошно нејзино. Од Петокот вртиме на извршител не можеме да ја добиеме и сега како да платиме? Како да ја најдеме?
Свекрва ми редовно го користи, ептен задоволна е. А, за Хепатромбинот можам да кажам одличен е за модрици, го ставам на ќерка ми кога ќе падне и за два дена средено. За вени не би рекла дека е
Да, резервиравме пред 3 месеци хотел во Унгарија, имаше наведено време кога ќе биде подготвена собата, но ние стигнавме порано од планираното, додека се напивме кафе во лобито собата беше спремна. Плативме откако се одјавивме.
Мислам дека треба да ги исконтактираш преку меил и да ја вратиш нарачката назад, а потоа да чекаш да ти ја достават повторно (доставата ти ја плаќаш). Колку што знам физичка замена во продавница не е можно.
Сè уште не разбирам што се магистерски или специјалистички трудови и одбрана на магистерски или специјалистички трудови. Може некој да ми објасни? Дали секој студент мора да го прави тоа?
Да, на крај на плоштад се презентираат. Се шалам, според мислењава што ти ги читам си ученик, специјалистички и магистерски труд ти се нешто многу далечно за кое што можеш да размислуваш тек откако ќе завршиш додипломски студии на факултет. Имаш време.