Пишав и во друга тема, но зато аштп е помалце активна и не добив одговор ќе пишам и овде, се надевам не е проблем. Преднекој ден пишав во некоја од темите дека имам промена во бојата и текстурата на секретот, исто така болки во стомакот како и оток на едниот крајник. Бев на генеколог и искрено не сум задоволна зошто не ми се виде многу заинтересиран и на мое барање ги направив четирите брисеви од кои едниот беше за кламидија. Искрено и тоа што читав на нет многу работи ми укажуваат дека е можно да се работи за некоја инфекција, но резултатите испаднаа негативни. Е сега прашањето ми е дали постојат други брисеви со кои се испитуваат други сексуално преносливи инфекции и како да проверам? (гонореа, сифилис..)
Дерматовенеролог може да ти даде упат да испиташ сексуално преносливи болести или смени го гинекологот.
Глупо прашање, но да си прашам најдобро. Преку телефон матичната ми закажа рутински преглед на очно кај докторката кај која стално одам. Е, не ми спомна ништо да дојдам да си земам ливче како порано. Порано знам дека со ливче и книшка се одеше. Веќе нема така, се е онлајн направено после коронава? За наочари одам, не одам често, со години не сум била и не ми текнува порано како беше. Дали е се во ред, само со книшка да си отидам на мојот термин?
По правило треба да си го земиш упатот од кај матичната. Ама ете, ако се случило да се појавиш без упат, затоа што си закажана со мој термин, докторката ќе го има на увид упатот и ќе можи да те прегледа.
Провери и урина да не имаш некоја бактерија. Ако и таму немаш ништо јас би ги повторила сите тестовите кај друг доктор.
Некој ако знае да ми објасни како да поврзам жички ма 2 пара сијалички? Ми требаат за надвор да се поврзат и да се уклучуваат на еден штекер. Стручњаци?
Каде можам да пријавам пратката дека не ми е доставена? Се јавив во пост експрес викаат дека ми ја донеле, никој не ме контактирал, дома има нон стоп човек значи не сме пропуштиле, а пратка нема. Има пишав на меил сеуште никој не ме контактирал.
Најглупо можно нешто е процесот на фешн груп за замена. 7 дена дури стигне пратка, па уште 7 дена дури се сети да дојде некој курир и на крај уште 7 за нова достава и ете го поминал месецот
Дали можи во исто време да пишам матичен гинеколог и да направам преглед како кај матичен, не да ми наплаќа приватно ? Или ќе треба друг ден прегледот?