Сифилис се проверува преку крв. Имаш PCR за детекција на STD кој детектира N.gono./Ch.trachomatis/T.vaginalis/M.genutialium. Овој оди преку цервикален брис. Направи си и уринокултура за секој случај.
Она што моментално знам дека е преголема гужва, не работат семафорите и насочува полицијата. Барем делот од железничка - Џамбо према центар. Ако некој има инфо како е по Партизанска моментално нека пише pls
Дали некој знае колку се плаќа за да купам 500евра во менувачница? И далу уште постои цела 500евра или не?
Не знам од кој град си, но овде можеш да провериш која пошта работи во сабота. https://www.posta.com.mk/работно-време-на-единици-на-поштенска/
Мачката ја изгреба гарнитурата асално на краевите. Дали има начин како јас да ја средам штетата? Пример: исто вака како на сликата е, излегуваат конците и има дупчиња на некои места.
Нарачав од Зара сукња на блек фрајдеј денеска ми стигна ама не ми се свига воопшто многу е куса…Ќе ми ја заменат ли со друго нешто? И каде треба да се обратам?
работи комерцијална кај сити мол, халк банка во рамстор мол, веројатно и во ист гејт има некоја банка
Јас имам ваква, мојата е со повисоки ногарки, на пластичарската улица ќе најдеш сигурно. Од таму ја земаа моите мојата.
На апликацијата ќе одбериш за да ја вратиш, ќе си напишиш трансакциска ако не ти е внесена веќе на профилот, и ќе одбериш дали сакаш курир да ја подигни или ти ќе им ја однесиш. И на сметка по неколку дена ќе ти ги вратат парите