Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Дајте бе инфо за Бети Буп? Што се случило, пердуви летале? Не за друго нема да заспијам.

2. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    имаш на реклама 5 колку сакаш понуди. изнајмување за еден ден е 10 евра а да ја купиш 50 така се движеа барем кога јас гледав :D

3. meandmyself

meandmyself Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Знае ли некој каква е постапката за пријавување на украдена лична карта во службен весник?

4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Не се плаши не верувај, јас сонував дека ми паднал заб, па и напишав на феминава од страв.Во соновникот пишуваше : смрт на некој далечен роднина - хах, како не, ќерка му се породи,живи здрави прави среќни се.Лажги се тоа,никако не паничи и не се плаши.

За Бетито ни беше циркузијада.Вечерта од кога се откри (незнам која точно форумџика ја откри) , е од тогаш нема пишано на форумов.Цела тема модни критики се наполни со офф топици, и сум паѓала од стол од смеење.Види за тоа во Смешни мислења, има некои што секогаш ке ги памтиме :lol: Истата вечер,на четот беше ненормална гужва и имаше лента за горе доле од страната кај тоа кој е на чет.И беа премногу уклучени на феминава и сегде се збореше на нејзе.Ама темата беше поплавена со офф-топици.И така ја зборевме Реинбоу, што ке се случи кога ке дојде :lol: .И да, се деси тоа што го очекувавме , беше заклучена, ама не ден , два, туку неколку саати додека да се избришат сите офф топици.И сега темата си функционира во најдобар ред,а она ке биде запишана во историјата на феминските тролчиња, како што беше и наташа што и јас незнам за нејзе само што ми кажале дека рекла дека е мртва незнам што.Скандали направила :D И тоа беше со Бетката. :)

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ти случајно да не си Бетка? :D :D

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325

Moжеш тоа да го направиш електронски на странава:
    http://www.slvesnik.com.mk/objavuvanje- ... menti.nspx
    Линкот кајшто ќе одиш воедно и ти објаснува што и како е потребно за да го сториш тоа. :)

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Исто така може само да поднесеш барање за нова ЛК и на барањето за нова лична карта пишуваш дека си ја загубил старата

8. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126

Нека нема место за суеверие во твојата личност.
    Само напиј се 2-3 дена магнезиум и сето тоа ке си помине најнормално. Поздрав.

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Аух да :nod: :nod: мене ми трепереше така левото око,ми беше многу непријтно :@ ,можеби 1-2 недели ми беше така,а сега веќе го снема,јас дури ни не приметив дека го снема треперењето,сега кога го прочитав прашањево се присетив ^_^ :whew:

10. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Некоја што е средно медицина?

11. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Мисли си дека сум :^) ;)
    Не сум до толку креативна!

Жал ми е шо бев отсутна, пропуштив многу. Најмногу вештачења кај Јипи! Ама ај разбери го, нема имиња бре во тоа извештајот за војната, испуштил ситна минијатура! Нема веза..
    Извинете шо сум офф ама чисто информативно.

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    И мене ми е криво што не сум била пуштена кога било тоа со бети буп чисто онака да пукам сеир од страна, ја прашав лудото ми рече да видам во темата смешни мислења ама ипак не е тоа тоа.

Сакав да прашам, никогаш не сум била во онаа библиотеката 1000 книги во гтц, можда е глупаво ама па коа не сум влегла :wasntme: има ли комјутери таму? Треба да направам некоја семинарска, немам книга по предметот а на нетов има материјал само на англиски а премногу ми е да преведувам 20 страни, па да идам да си ја искуцам дирекно од книга и да ја стаам на усб може ли?

Отворена ли е во саботи? :?:

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки како да прикачам повеќе слики немам никогаш повеќе од една овде прикачувано?

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Може некој да ми каже како се викаат овие зачини на македонску, не можам да и ги објаснам на мајка ми? :?: Cumin и Tarragon, на гугл ми ги дава како ким и тарос, ким не е сигурно, а за тарос немам поим :|

15. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Првото мислам дека е ленено семе ,а второто копар.
    За првото не ме фаќај за збор,мислам дека е тоа,на тоа ми личи.

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Wolf4e, ова cumin и јас го имам учено а и сретнато како ким.
    Ким е дефинитивно. Еве потврда имам и од наставничка по англиски :D.

На wolf4e и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.359
    Допаѓања:
    103.059
    И двата се специфични зачини, но не се Ким и Копар, Кумин си е зачин, го користат во медитеранската кујна и да е од фамилијата зачини од која е и Кимот, но не е исто, а Тарагон е нешто слично како ориганото, се користи во Италјанската кујна специфично и тоа за пиците, во Италија никој не го открива рецептот по кој се меша овој зачин ;) И двете се дел од мојата кујна во моментов ;)

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Пробуричкав сега на нет и испадна дека куминот е ким :?: Ме чуди зашто сигурна сум дека ким има поинаков вкус, куминов е поинаков специфичен вкус има. А за тарагон не знам. Дефенитивно не се ленено семе и копар( linseed и dill)

19. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    И јас гласам дека е ким. Уште која страна не ја свртев на интернет.
    Ејнџел, грешка си нешто.

20. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    Кумин и ким(caraway) се многу слични зашто припаѓаат на иста фамилија но не се исти.
    Cumin is sometimes confused with caraway (Carum carvi), another umbelliferous spice. Cumin, though, is hotter to the taste, lighter in color, and larger. Many European languages do not distinguish clearly between the two.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.