имаш на реклама 5 колку сакаш понуди. изнајмување за еден ден е 10 евра а да ја купиш 50 така се движеа барем кога јас гледав
Не се плаши не верувај, јас сонував дека ми паднал заб, па и напишав на феминава од страв.Во соновникот пишуваше : смрт на некој далечен роднина - хах, како не, ќерка му се породи,живи здрави прави среќни се.Лажги се тоа,никако не паничи и не се плаши. За Бетито ни беше циркузијада.Вечерта од кога се откри (незнам која точно форумџика ја откри) , е од тогаш нема пишано на форумов.Цела тема модни критики се наполни со офф топици, и сум паѓала од стол од смеење.Види за тоа во Смешни мислења, има некои што секогаш ке ги памтиме Истата вечер,на четот беше ненормална гужва и имаше лента за горе доле од страната кај тоа кој е на чет.И беа премногу уклучени на феминава и сегде се збореше на нејзе.Ама темата беше поплавена со офф-топици.И така ја зборевме Реинбоу, што ке се случи кога ке дојде .И да, се деси тоа што го очекувавме , беше заклучена, ама не ден , два, туку неколку саати додека да се избришат сите офф топици.И сега темата си функционира во најдобар ред,а она ке биде запишана во историјата на феминските тролчиња, како што беше и наташа што и јас незнам за нејзе само што ми кажале дека рекла дека е мртва незнам што.Скандали направила И тоа беше со Бетката.
Moжеш тоа да го направиш електронски на странава: http://www.slvesnik.com.mk/objavuvanje- ... menti.nspx Линкот кајшто ќе одиш воедно и ти објаснува што и како е потребно за да го сториш тоа.
Исто така може само да поднесеш барање за нова ЛК и на барањето за нова лична карта пишуваш дека си ја загубил старата
Нека нема место за суеверие во твојата личност. Само напиј се 2-3 дена магнезиум и сето тоа ке си помине најнормално. Поздрав.
Аух да мене ми трепереше така левото око,ми беше многу непријтно ,можеби 1-2 недели ми беше така,а сега веќе го снема,јас дури ни не приметив дека го снема треперењето,сега кога го прочитав прашањево се присетив
Мисли си дека сум Не сум до толку креативна! Жал ми е шо бев отсутна, пропуштив многу. Најмногу вештачења кај Јипи! Ама ај разбери го, нема имиња бре во тоа извештајот за војната, испуштил ситна минијатура! Нема веза.. Извинете шо сум офф ама чисто информативно.
И мене ми е криво што не сум била пуштена кога било тоа со бети буп чисто онака да пукам сеир од страна, ја прашав лудото ми рече да видам во темата смешни мислења ама ипак не е тоа тоа. Сакав да прашам, никогаш не сум била во онаа библиотеката 1000 книги во гтц, можда е глупаво ама па коа не сум влегла има ли комјутери таму? Треба да направам некоја семинарска, немам книга по предметот а на нетов има материјал само на англиски а премногу ми е да преведувам 20 страни, па да идам да си ја искуцам дирекно од книга и да ја стаам на усб може ли? Отворена ли е во саботи?
Може некој да ми каже како се викаат овие зачини на македонску, не можам да и ги објаснам на мајка ми? Cumin и Tarragon, на гугл ми ги дава како ким и тарос, ким не е сигурно, а за тарос немам поим
Првото мислам дека е ленено семе ,а второто копар. За првото не ме фаќај за збор,мислам дека е тоа,на тоа ми личи.
Wolf4e, ова cumin и јас го имам учено а и сретнато како ким. Ким е дефинитивно. Еве потврда имам и од наставничка по англиски .
И двата се специфични зачини, но не се Ким и Копар, Кумин си е зачин, го користат во медитеранската кујна и да е од фамилијата зачини од која е и Кимот, но не е исто, а Тарагон е нешто слично како ориганото, се користи во Италјанската кујна специфично и тоа за пиците, во Италија никој не го открива рецептот по кој се меша овој зачин И двете се дел од мојата кујна во моментов
Пробуричкав сега на нет и испадна дека куминот е ким Ме чуди зашто сигурна сум дека ким има поинаков вкус, куминов е поинаков специфичен вкус има. А за тарагон не знам. Дефенитивно не се ленено семе и копар( linseed и dill)
Кумин и ким(caraway) се многу слични зашто припаѓаат на иста фамилија но не се исти. Спојлер Cumin is sometimes confused with caraway (Carum carvi), another umbelliferous spice. Cumin, though, is hotter to the taste, lighter in color, and larger. Many European languages do not distinguish clearly between the two.