Дали Рагуза руфтопот шо е има дел како ланч бар? За преку ден да отидеме на ручек таму? Знам дека е како сала за свадби ама е многу убаво украсено и сакав да идам да видам
Во музеиве во Скопје не сум била освен оној на Холокаустот. Кажете кои се убави и вредат да се посетат?
Сакам да прашам. Ќе патувам со мојата малолетна сестра која има 17 години со авионски превоз. Дали има потреба од полномошно? Каде што вадевме осигурување ни викаат треба, на интернет пишува дека треба само до 14 години(извор: https://mvr.gov.mk/upravni-rab/12). Се јавив во две полициски станици да прашам. Едните ми рекоа треба, другите ми рекоа не треба. Дали некој скоро патувал и би знаел да ми каже ваква информација?
Ми нема логика да треба полномошно за 17 годишна која е доволно возрасна да патува сама, а и не се смета за дете веќе.
И да бараат родителите потврда во МВР нема да им дадат,зошто се дава истата до 14 години. Не би требало да ти бараат ,ама ако вие шубе,нека појдат родителите на нотар и нека заверат изјава дека се согласни со тебе да патува,доволно е.