Па да ама мислев дали се плаќа целосно или и јас морам нешто да плаќам.. Пример за преглед кај матичен на државно не се плаќа ништо, и сега ако одам во Систина 1500 денари преглед и они ми дадат 70% попуст, јас треба да платам 450 денари, што пак е скапо..
Пример преглед во систина 3000 ден, ти ги плаќаш на шалтер и после ти рефундираат 50%, односно 1500 ти ги враќаат на сметка
Глупости, па така јас ич нема ни да одам, подобро е парите што ги даваат месечно за приватно здравствено осигурување да ми ги даваат, него тоа за ништо што не ми користи.. Би ми користело да имам пари да се расфрлам па да заштедам некој денар, иначе нема смисла..
Така е, нашето здравство вреди пет пари ( нула) затоа и таму се лечиме, што ќе ни приватно. Супер не третираат како во хотел со 5 звезди.
Тоа дали одредени установи личат на хотели со пет ѕвезди е само реклама и нема врска со квалитетот...мислам како сакате поделбава е едноставно неточна.
Зашто кога се трудам да се најавам на S bank (апликацијата на Шпаркасе) ми кажува дека немам право за тоа? Сметката ми е океј, у банка прашав што е потребно да се најавам и само ми кажаа да ја спуштам апликацијата и да се најавам со сметката, ама не ми дозволува. Хелп?
Има приватни болници кои личат како хотел со 5*, но за жал немаат никаков квалификуван кадар и воопшто не нудат квалитетни услуги. Јас кога одам на лекар побитно ми е да знам што ми е како да се среди тоа, отколку да седам во фотелја од 500€ додека чекам ред...
Па не мислев да штедам на здравје, него самиот факт дека сакаат да покажат дека се грижат за својте вработени со тоа што им плаќаат приватно здравствено осигурување, а јас ако го користам приватното здравствено ќе треба да плаќам сепак, ми е нелогичен.
имам другарка што ми има спомнато дека имаат пирватно здравствено ама знам дека исто така оди и на државно, така да мислам дека можеш да си одиш и на двете места. Државно цени исто ккако за сите, приватно во кој % дава фирмата
Во кој хотел во центар е најевтино за 1 личност од вечер? Не е битно каков е хотелот, само сакам да спијам ко чоек
Зависи од полисата. Таа што ја имаме ние пример, тие услуги кои ни следат во пакетот се надоместуваат во целост но не повеќе од одреден буџет. Пр.одиме на ургентен за висока температура и малаксаност, ми пуштаат инфузија и кс, ми надоместува целосно. Одиме на очен и ми препишува диоптер, прегледот целосно го покрива и едни стакла во годината до 5000 денари ако има промена на диоптер ми се целосно покриени. Породување има буџето до да речеме 1800еур, се над овој износ плаќаме сами. Мислам ми ја разбра логиката. Секако фирмата ако те осигурува, би требало да ви даде што опфаќа тоа осигурување.
На Зелен пазар, има едни продаваат мерси со една недела рок доле на пакети, по 50 денари ги даваат.. Еднаш земав, супер беа, ако ти е за подарок земи ги..
За подарок ама нејќам да завршат на токсикологија луѓето. Мислев негде по маркетите тие 250гр што се да не се намалени како пред нова година