Да, така е, пред околу 3 години мене ми се случи,ми рекоа дека платата ми била над 21.000ден во тој случај морам да платам ако сакам да имам бесплатно здравство, и тоа чинам дека една година мора да се плаќа сумата од 1700-1800ден секој месец. Убаво ти кажале
Мене нешто не ми е јасно Минатата година не работев од јануари до мај и се пријавив за здравствено осигурување, ама ништо не плаќав А претходно земав плата над 30 илјади Како е можно тоа?
Ако можеш, побарај од сликари, често има на инста, а има и такви кои цртаат „мурали“. Не се прескапи како што знаат да бидат во странство, а ем ќе најдеш нешто што ти се допаѓа, ем ќе поддржеш македонски или локални уметници. Ако сакаш, можам да побарам, ми се појавуваа често нивни постови па може ќе можам да најдам по нешто? Впрочем, во „литература и уметност“ мислам дека уште подобро би те упатиле ако веќе се одлучиш за таква опција
Педагошка доквалификација на Филозофски факултет како се одвива дали професорите се ок? како се полага усно или писмено?
Да не работеше во државен сектор? Кога напушти да не се осигура на сопругот доколку си мажена? Стварно не знам
Не знам стварно се зачудив И претходно кога сум се пријавувала, нит ме прашале за плата, нит ми спомнале нешто Т.е сега ми текна дека на обрасците што ги пополнував имаше такво да заокружиш дали си земал под или над некоја сума годишно, (200000 чинам беше) и јас секогаш заокружував дека под таа сума сум земала.. Дали сум правела прекршок?
И да си внесла податоци кои не се соодејствуваат со фактичката состојба не се врши никаква проверка. Прашуваш, вртиш, поставуваш двосмислени пршања како форумот да е судница .