Да правиш прекршок и може да ти стигне казна мора предходната година да си има под 200000 илјади за да имаш бесплатно здраство ако не месечно се плаќа по 2000 така нешто.
Мора да имаш рецепта од матичен. Не е голема партиципацијата. Мислам околу 20-30 денари, еве максимум 50.
Не знам каде да прашам, не најдов тема за постелнини па ајде тука. Креветот ни е димензија 160см на 200см. Чаршафи со ластик што пасуваат тешко наоѓам, бидејќи душеков е многу висок. Дури и тие димензија што се за душек ко нашиот, не ги фаќа убаво, се од една страна се собира се тегне, се отпушта... Некоја друга дали има ваков банален проблем со чаршафи? Од каде купувате чаршафи за големи и високи душеци?
Ќе си земеш чаршафи со поголеми димензии. Јас имам душек 180х200, висок 30 см, купувам чаршафи со поголеми димензии, на пример 200х220 или 220х240. И сосема се ок.
Од каде ги купуваш? Секаде каде што гледав 160 на 200 беа најголеми димензии за тие со ластик, а тие пустото пак се мали на високиов душек. фала однапред
На Бит пазар дуќаните кај полицијата со материјали. Има огромни ролни со постелнини, си кажуваш димензии и само ти ги порабуваат.
Па зависи, од 400 до 600 денари по чаршаф. Додуша одамна немам земено сега, па може да се поскапени. Тоа се само чаршафи со ластик за заштита на душек што ги користам, одозгора си ставам обични чаршафи со поголеми димензии, освен ако во комплетот постелнина доаѓа чаршаф со ластик.
Само пиши кружно светло на нет, ќе ти даде неколку опции да нарачаш онлајн. Имам гледано и во мобиларата во веро џамбо. Имам и јас ама да ме утепаш не ми текнува од кај го нарачав..