Јаоо ич не сум во тек со работите...Фала сепак. Да не знаеш дали има друг начин да се открие дали имам здраствено осигурување? Освен да одам физички во болница или аптека?
https://kanal5.com.mk/fzo-smiruva-n...na-gragjanite-tie-se-celosno-bezbedni/a569083 за жал не може, системот е паднат и за здраствените институции, чув дека за интервенции барале од пациентите изјава дека имаат осигурување, наводно коа ќе се врател ќе проверувале... се надевам не ти е нешто ургентно пошо е хаос
Сигурно ова? Зашто мајка ми на тв слушнала некој доктор кажал дека не ги враќаат пациентите, дека им препишуваат рецепти
Препишуваат рецепти. Само порталот на ФЗО не работи, програмата за пуштање рецепти непрекидно си работи. Некој праша и за осигурување, матичната може во системот да провери. На мое осигурување неможе.
Во 12:30 пиев парацетамол,потоа јадев и сега кај 15 часот се напив кетопрофен бидејки морав многу ме болеше стомакот...дали има врска тоа што ги испив едно по друго без да чекам неколку часа?
Итно! Некој ако се разбира околу лаптопи да ми помогне. На една веб страна гледав серија и да продолжам со последната епизода коа кликнав за да се отвори ми се појави ова( како на сликата што е, само без youtube).Направив рефреш на страната не сакаше да се поправи, пробав на други страници да пуштам серијата пак не сакаше исто ми се појавува, плус од друг пребарувач пробав исто не се пушта ни филм ни серија, а youtube функционира може да се гледаат видеа. Што да правам како да го поправам? И сабајле ми се појави исто ама се оправи сега не сака никако...
Срцки нареден викенд имаме крштевка и прв роденден у кафана, на золва ми бебето. Се мислам дали да закажам професионална шминка или самата да се средам, и коса и шминка. Да не претерам, сепак не одиме на свадба. Ваше мислење?
До колку часот може да се извади уверение за државјанство и извод во она "Една точка за услуги" позади Археолошки музеј?
Ги има во повеќе маркети, има и по една, пакувани по повеќе, како тркалце тие мастиките што се, во пакувања како тие на цигари што личат. Понекогаш има пакувања со различни видови + тетратка. Се уште се евтини како на времето.
8.30-15.30 им е работно време на матично, за извод треба да се поднесе барање и се плаќаше нешто, па ќе ти пишат дека ти е готов, за државјанство веројатно слично