Здраво дечки. Прашање околу додатоци за лаптоп. Дали знаете кај нас каде може да се најдат вакви маски за лаптоп?
А тебе како ти исплаќаат плата? Не може да ти исплатиле плата соодветно (преку пресметка која се пријавува во ујп), а да не се платени придонеси или не ти е исплатена плата соодветно или има некаков проблем во евиденцијата во пензиско. Инаку државата даваше пари на фирмите, а тие исплаќаа плата и придонеси. Така да поверојатно е проблемот да е до работодавачот.
Ова е од пред многу години стаж,тогаш тек не се знаеше кој јаде ,кој пие,а мерката беше со цел да ги пријавуваат работниците оти повеќето тогаш не ги пријавуваа. Преку УЈП,мислам не ни одеше тогаш.Кој знае што е направено.Ако се од државата со побарување,кога тогаш мислам ќе ги исплатат ,ама не ме чуди и од газдата да е нешто зезнато.Фала за одговорот!
Здраво, едно глупаво прашање од мене. Дали во рачен багаж може да се носи храна? Под храна подразбирам на враќање за назад на аеродром да купам чоколадо или такво нешто ситно за да го донесам за подарок?
Можеш. Се што ќе купиш на аеродром, било тоа храна, пијалок, можеш слободно да го носиш во рачниот багаж
Течност не можеш да внесеш од надвор ако е над 100 мл. Храна може, ама нешто ситно. Јас редовно носам во ранец грицки, пакетче бадем, лешник или слично. А тоа што е купено од аеродром, може без проблем да се внесе. Нормално, таму неколку пати е поскапо од надвор.
Можеш да си купиш од надвор, не мора да е од аеродром. Сум носела грицки, чоколади, бомбоњери, без никаков проблем. Имај на ум ако нешто е наведено на амбалажата во ml дека може да ти го фрлат ако е повеќе од 100ml, макар и да не е течност, ми се има случено со крем за јадење
А постои некоја линија од iron flat до институтот? Постои некое место каде што можам да проверам? Ќе можам да платам со телефон, така?
Девојки, дајте ми инстаграм профили од венчаници кои се продаваат готови, исто и за украсување и покани.
На моја другарка бившиот и маж почина и сега она сака да ја напушти државата со детето и прашува дали ќе и барат некој документ на граница дека е починат таткото, претходно само дозвола од него и барале, а сега? Дали ќе и барат да помине со изводот на умрени или? Или ќе излезе таму на ком автоматски дека е починат? Знам оти е глупо прашањето
Не, ќе мораш така до југодрво, па да чекаш 9ка (не те носи точно пред инситуцијата туку кај школото застанува. 35ка од Аеродром доаѓа некаде, па да знаеш дека застанува под железничка, не тргнува од транспортен. На јсп страната можеш да провериш возен ред, само не знам дали им е ажуриран. Можеш со телефон да платиш или од кај шоферот ина карта 50 ден. за едно возење.
Што значи црви во окото да имаш? Некој хуман подетално да ми објасни без медицински изрази? Зашто мислам дека ги имам. И ако се разбира некој можам и слика во лп да му пратам.