Нема да излезе автоматски. Нека си носи и умреница па дури и венчаница во која стои дека бракот е раскинат поради смрт на партнерот.
Dali nekoj ima problem so Chrome denovive? Na 5 min mi iskaca ,,Page unresponsive” Ni history tab ne mi dava da otvoram. Nistooo
Дали треба да го сменам пасошот ако ми е сменето презимето? за лична карта знам но за пасош не сум сигурна
Јас не сум сменила возачка веќе 3 и пол години откако се омажив а се до ден денес немам возено.. Ако сменам сега дали ќе ми следува казна или без проблем?
нема ,во рамстор golden rose има ама не е баш ни тоа блиску,евентуално во dm ако држат нешто(flat iron и расадник)
И јас не ја сменив возачката(5 год како сум мажена), ми истекува 2025. Откако сменив презиме дали 10 пати сум се качила во кола и од таа причина не ми е ни сменета бидејќи не возам секојдневно. Пасошот ми беше истечен па кога ми требаше нов тогаш извадив.
Ако не ти е истечена без проблем може да смениш. Со промената на презиме мораш сите документи, без разлика дали често или ретко возиш. Ако те застане полиција и возачката не ти се совпаѓа со личната карта или сообраќајната може да ти пише казна. Доколку поминало подолг период од истекот на возачката порано беше исто како прв пат да вадиш со тие документи. И колку шо помнам треба да се преполага или можеби само тестови не сум сигурна.
Го имам користено и само тој ми ги спаси ноктите. Ми се делеа постојано, само овој ме спаси. И сега го користам одвреме-навреме. Можеби има канцерогени состојки, не можам да тврдам, навистина не знам.