Штом бројот е на еден заеднички договор, значи сите броеви гласат на еден сопственик, во случајов татко ти, односно ќе добие информација и за твојот број затоа што тие не знаат дека ти го користиш тој број, штом е на име на татко ти исто како тој да го користи и затоа има право да добие информација. Дури иако ти го користиш тој број, ти немаш право да отидеш и да бараш таква информација затоа што не е на твое име. А ти ако сакаш приватност ќе си земеш број со башка договор на твое име.
Каде и дали уопште у државава, можам да потпишам документ дека ако ми се деси повреда (страшна) во сообраќајка, пожар, не знам мозочен удар итн.. сѐ што би ми оставило трајни последици (лоши), да ме успијат? сакам уште сега да го средам тоа, за не дај Боже. Или ако не може успивање, не знам некако да умрам другачије, или у кома да ме стаат, само да не се мачам.
Купи во дм ги има може и на др место како потполнки се за позади чевелот исто како оние за напред. Има и силиконски и едни како кожни и многу помагаат. Од искуство
Такво нешто тука нема, единствено што има е да бидеш доброволен донатор на органи. Во Холандија има таков закон за асистирано самоубиство.
Многу побитно е да се прашаш себе си зошто мислиш дека такво нешто би можело да ти се случи ? Веруваш ли во случајности? Со успивање нема да го решиш проблемот. Битна е промена на твојот став кон себе си и кон другите луѓе (познати и непознати) бидејќи тоа е она што води или заштитува од долгорочно од несреќи но и дава сила истите да се пребродат. Во тој поглед психотерапиајта (се состои од работење врз себе и своите чувства, стравови, желби, фантазии низ разговори со стручно лице) може да помогне многу.
Колку топчиња рафаело има една кутија ваква, најголемата што ја има во маркет, не знам дали е оваа од сликата, ама ме интересира колку топчиња има?
Нема потреба од вакви црни мисли, млада личност си потребен е позитивен став, позитивно размислување. Ова што го поставуваш како прашање е евтаназија или убиство од милосрдие. Нема потреба воопшто да размислуваш на оваа тема. Кога сме кај евтаназијата има снимено филм, вистинска приказна со главна улога на Ал Пачино кој го глуми докторот Џек Кеворкијан. Улогата на Пачино е една од неговите најдобри улоги во филмската кариера. Се работи за филмот You Don't Know Jack (2010).
Дали некој има доплаќано за втор чекиран куфер на шалтер на аеродром на самиот ден на полетување? Букирав лет и ми требаат 2 куфери, ама нема опција на сајтот да се додаде. Се јавив во авиокомпанијата и рекоа дека само на дента ќе можам да платам на лице место, ама малку ме јаде несигурноста до последен ден дека ќе терба да чекам. Дали сигурно без проблем може да го додадам и платам тој втор чекиран куфер пред полетување?
Не мора да значи дека секогаш ќе ти прават плсукавци. Ставај ханзапласт на местото додека да ти заздрави за да нема триење и да не те боли. Ќе ти се навикне стапалото и нема да се прават. Вакво е барем моето искуство.