Ако не ти е проблем цената, а сакаш квалитет, оди на рачно изработени кожни паричници. Имаше на повеќе места, ама на оваа се сеќавам: https://www.facebook.com/ata.handcraftedgoods?mibextid=ZbWKwL Иначе ја имам земено од Pull&Bear и подобри се од Дуки Дасо кои де дефинитивно катастрофа. Кинески производи препакувани во "македонски бренд"
најобичен метален 150/200 (лани пред поскапувањата правев,сега сигурно повеќе) во подрумот во гтц одма до кам таму бев јас,ок си беше,веднаш го направи
Кон бит пазар кога одиш по улицата, после DM некаде има пролаз кон лево, во истото дуќанче од едната страна има фото студио од другата клучар, ако ти е таму поблиску од ГТЦ. Не препорака туку само видов дека и таму има. Толку се секаде цените ако е обичен клуч.
Алкохол Со алкохол се раствора. Тешко се отстранува со друго, зашто смолест е прополисот. Немој ацетон, може дрвото да го обоиш од бирото, од искуство ова
dechki zdravo. na poklon dobiv vaucher za tetoviranje od kaj boban groff, pa me interesiraat vashi iskustva ili na nekoj vash blizok so nego kako tattoo artist zatoa shto iskreno ne ni znaev deka postoi chovekov sve dur ne go dobiv poklonot. inache planiram da pravam dve minimalni tetovazhi od koi ednata sakam da e vo boja i do sega se neam nikad tetovirano *vidov deka ima tema za tetovazhi i pishav tamu ama kako shto zabelezhav slabo e aktivna, se nadevam deka nema da smeta shto i ovde go pishuvam istovo*
Ме интересира, за стан од околу 50м², дали повеќе се исплаќа да плаќам 1500 денари парно, со тоа што парното би го плаќала и преку лето, или да плаќам греење со инвертер клима, така што климата би ја вклучувала неколку часа на ден преку недела после работно време, и за викенд додека е ладно, а после цело лето, т.е до кај Октомври, Ноември нема да ја вклучувам воопшто инвертер климата..
Ние во ск бевме на градско парно исто вака со смешна сума за греење, благодетите на парно не се споредува со клима (од искуство). Инвертерот ти се исплаќа само ако не се исклучува воопшто, се пушта на почеток, се исклучува на крај на грејна сезона.
Да, внатре е. Сум се греел и на клима инвертер и на парно(моментално). Поисплатливо доаѓа со инвертер, но лично комфорот на парно ништо не го заменува. Инаку, не дека таа квадратура тешко се затоплува, ама за инвертер најдобро е нон-стоп да работи, да не се исклучува до крај на сезона.
Дали е официјално за патување со лична карта во западен Балкан? За Албанија, Црна Гора и Босна ми треба. Спојлер На граница ми потврдија дека да и демек да се носи сепак пасош ако се има, ама јас сум п а р а н о и ч н а иако имам и пасош ама за некој месец ми е пред истеквање.