Случајно разговарав со еден дечко нешто и ми спомна дека уплаќал стаж преку берза?? Ми беше глупаво да прашам, ама како се уплаќа така стаж? Ако некој е упатен
Има брза постапка ама е поскапа речиси дупло. За странство не ти е потребна лк ако имаш пасош, ако веќе заради тоа ти се брза. Промени го датумот кога е остварен налогот и би требало да ти се појават.
Можни се три (што ги знам) одговора: Првиот: Имаш потпишано со Стопанска банка само за онлајн прегледи. И јас го имав истиот „проблем“, сѐ додека не потпишав и за онлајн трансакции (Комерцијална банка А.Д. Скопје). Вториот: Немаш важечки токен/мтокен (или листа на кодови, не знам како е во Стопанска банка) за потврдување на плаќањето (и јас не можев да правам трансакции кога ќе ја потрошев листата на кодови (сега поранешни) сѐ додека не извадев нови. Третиот: Во подесување на лимити за плаќање имаш поставено 0 денари. Јас имам поставено лимит за интернет банката (и до тој можам да правам трансакции), а на мобилната апликација имам лимит од 0 денари. И на мобилната апликација не можам да правам трансакции.
Јас за ова сена имам читано дека правеле експерименти на мртов човек кај што цревата сеуште почнале да му се движат (звучи смешно, ама ова е прејако за црева и многу помага)
Кои автобуси одат навака во овие области? Како да стигнам? Ми дава само опција со кола мапата, со автобус нема ништо, а знам дека навака има некои автобуси што одат.
Здраво. Дали има некој праќано пратка преку карго експрес, и после колку време ви ги исплатиа парите? Јас испратив предходниот понеделник пратката беше подигната одма во средата, од каргото сеуште ми викаат дека системски парите не биле пуштени.
Незнам јас со кола сум поминала од таму и сум видела автобуси. Може ќе ти одговори некој што е од таа населба поубаво