Neli ako ne izgrebne kuce ili ubod od sajka ne bockat pak tetanus zboram za 50godisen vozrasen i imame revakcini. Mene me interesira od poslednata doza na revakcina kolku trae vaznostta? I sto ako imalo vaznost a pak se vakcinirame?
Пет или десет години. Не сум сигурна ама мислам дека зависи од дозата на последната примена вакцина. Има од 250 и од 500. Не сум 100% сигурна за ова. Јас пред две години примив од 250, мислам тогаш ми рекоа дека сум заштитена 5 години. Едит: Еве
Ааа така мислиш Врска неам Ја мислев дека на секое, се ревакцинираме Убод од куче, шајка, нешто ‘рѓосано
Го имав купено пред 2 години од ДМ сунѓерчето, незнам дали уште го има. Не бев нешто задоволна зошто реално ова е бела боја. Не чисти, туку само покрива. Па по некое време ќе имаш само неколку слоја боја.
Здраво, дали знаете каде можам да најдам единечна постелнина (не е битно дали во продавница или онлајн), но да не биде детска. Секаде кај што гледам бидејќи се единечни се со некои ликови од цртани ликови, значи смао такви да не бидат, може да се со цвеќиња или нешто такво. И цената да им биде до кај 1200.
Дали денес возат ЈСП? И кажете некоја трафика, маркет (значи да не е бензинска) што работи? центар, карпош, ѓорче, кислеа вода, аеродром? било кај
Јас имам купувано во Стружанка и во Jysk. Во Jysk оделно се продаваат креветскиот чаршаф, а оделно јоргански и јастучници. Можеш креветски со ластик да си купиш од Стружанка ( поевтини се), а јоргански чаршаф и јастучници од Jysk.
Може помош??? @Billy Idol @quattro не знам кој друг од машкиве може да знае пред некое време чепкав нешо на лаптопов и сега downloads не ми ги дава Ни во This PC ни на десктоп, нигде. Нешто чепкав за коа отварам до телефон One Drive, да не ми искачаат 100 папки, и не знам шо напраив сеа пример од телефон сликав на Месинџер благо, и сакав овде у една тема да го прикачам, ја сејвнав сликата, и сеа не ми дава Downloads Во This PC само ова ми дава Desktop Documetns Music Pictures Videos One drive Во search ми дава папки downloads, и такви се ко жути, ко фолдер ама празни се демек.. Сеа напраив скрин, си пратив на Месинџер и ја симнав сликата ама одма ја отворив, и ми даде да ја сејвнам во downloads. И не ми ја даде сеа во симнати, него коа отворив овде ,,Прикачи фајл'' па отидов во Home, и ми искочи сликава во recents Може некој да ми помогне да го средам? не можам вака доживотно да си копам по лаптоп, треба да спремам и некои семинарски, ќе испогубам нешто
нешто за благо работи? у ПМС сум душа давам за баклава, мајка ми ми ја смрзна т.е сигурно ќе има нешто за Ифтар, накај 7-8 така?