https://kajak.mk/bakalnica/proizvod/cfbeb09c-interaktivna-i-edukativna-boenka-za-makedonija И боиш и пишува за сите знаменитости у мк, види преплет имаат разни ситници.( чаши, шољи со разни натписи), можеш магнети, потсетници за книги, оние мапи за цела мкд на кои пишува која знаменитост каде се наоѓа. Дрес, шалче на кое пишува македонија. Можеби цд со изворна македонска музика.хмм
Треба да платам уплатница во Нлб немам плаќано до сега колку ќе ме чини провизија, за сума од 800 ден?
Дали во понеделник (1 мај) работат кафичи и молови во соседните земји (Бугарија, Србија Грција)? Немаме одлучено кај да идеме, се мислиме со друштво за еднодневно шетање место пикник, да не знае некој или каде да провериме работно време како им е?
Здраво Ве молам кој има познавање од прашањево да ми одговори итно ми е.. Работам во основно училиште и прв пат земам боледување од 7 дена. Дали ми следува цела плата, 30% скратена или тие 30% треба да ми ги исплати фондот? Никој точно не знаеше да ми каже, кого и да прашам
За боледување од само седум дена, следува цела плата. За подолго, 70 % од платата без доплатувања од останатото.
Za tie 7 dena ke zemete 70% od dnevnicata za ostanatite 13 ili zavisno od rabotni denovi vo mesec 100%.
Дали за да имаш здравствено осигурување како невработен, мора да си пријавен во аврм? Или е доволно во фзо да однесеш документи?
А дали е можно да се пријавиш во аврм откако веќе сум однела документи во фзо, ама пред да истечат тие 7 дена? Зашто нели по 7 дена идеш пак у фонд. Ради туѓа грешка и неодговорност ми се направија триста проблеми и збрки, па сега се бафтам по шалтери.