Ако си имала многу повисоки примања на предходното работно место од минимална плата, а сега си невработена, не ти следува здравствено осигурување бесплатно како невработена..
@Munchmallow20 Ако треба да се плаќа здравственото осигурување, износот е 1.852 денари, месечно за 2023 година.
Кожна јакна која се замирисала на пот како да ја исчистам? Во машина не би, дали единствена опција е хемиско или некој знае и друга алтернатива?
Пробав со чупалица пред некој де и се откажав неам нерви Мислев како на Инста шо сум гледала да ја оставам да кисне во леген, па со надеж да се одлепат сами. Ако не, ќе терам вака и за 2 месеци ќе ја фрлам И ќе си земам нормална
Не се одлепуват така, ја по чистење со чачкалица ја перам со шампон ама нема шанси да излезе некое, така дури погадна ми станува со влакна да ја перам
влакна на мокро е најлошо такаа... и кога се бањам, ако осетам влакно на грб ми иде да бљуцнам па иди одлепи го после
Со стапче за ражнич само повлечи ги нагоре и собери ги. Инаку во вода не може да паднат сами плус потешко е кога се мокри.
Јас кожна јакна во машина не ставам, на раце ја перам. Ја покиснувам првин малку, после нежно ќе протрлам. На крај стои во омекнувач и сушам. Не сум ја оштетила вака.
@Selena01 и јас такви јакни не перам во машина, ми е страв дека ќе се оштетат. На ист начин како @KiT сум перела кожни јакни и немало никаков проблем, не се оштетиле.