Има ли временски рок за најава на работа за земање неколку дена одмор или неколку слободни денови, како што има две недели унапред најава за отказ?
Не. Овој нашиов бил као секнд хенд, не е оригиналиот шиен. Скопје во стара чаршија имам купувано, преубави и мн голем избор.
Мислам ова е тоа што прашуваш. Согласно законот вика со најава од три дена. Ама се зависи од работодавачот. Кај мене на пример ако не сум добра и не ми се зима боледување најавувам истиот ден дека не одам и ќе користам одмор.
Тоа е тоа, фала. Мене пробаа да ме изманипулираат дека сум требала да им кажам минимум две недели порано.
Здраво. Колку важи денарската сметка во Централна кооперативна банка ?? Ја имам отворено пред 6-7 години за стипендија и дали ќе ми важи ако ја дадам за исплатување на плата???
Ќе мора да отидеш во банка и да ја ажурираш за да си ги повлечеш парите, сметката си постои освен ако немаш раскинато договор
Од овие погоре што ти ги препорачале, на страната на Flow имам видено убави парчиња и кај Младен. Во рубин кармин немам видено ни приближно убаво парче Најубав филигран имам видено на eklektikajewelry и morpho.jewellery на инстаграм. Имаат и дуќани во чаршија, само прашај за работно време, не знам дали се цело време таму. Изработуваат и по нарачка. Едит: Заборавив, последно од ena.si на инстаграм купив. Многу убави и нежни ѓерданчиња и обетки има
Ако сметката немала макар еден денар состојба имаат обврска да ти ја зарворат. Во спротивно како што ти пиша членката погоре можеш да ја користиш само ќе мораш да ги ажурираш податоците