зошто мора да се пријавуваш во ујп ако одиш да работиш на еднодневна работа како помошник во една продавница ??
Види ако земаш повеќе денови човечки е да најавиш неколку дена порано за да можат да ти најдат соодветна замена, односно да те покрива некој. Кај мене на пример сите најавуваме месец дена порано кога се работи за годишен одмор од 10дена. Кога е за два/три дена, три дена порано. За ден, може и денес за утре. Ама реалноста е дека се зависи од работното место и од тоа колку луѓе можат да ја завршат твојата работа. Пр. на претходното работно место уште во Март го запишуваме годишниот одмор за да можат да ни го одобрат.
Да не бил некој во Shein новата продавница за облека во ГТЦ? Има ли избор на облека и цените како се движат?
Каде можам да најдам убави торби или мали куферчиња што одговараат на димензиите за рачен багаж, освен Карписа пошто немаат многу избор..?
Awesomebooks ама многу се чекаше последен пат кога нарачав, е сеа + е што има книги на старо и се ептен ефтини, имам доста нарачано и беа ко нови. А ми ја препорачаа https://www.betterworldbooks.com/ ама ја немам уште пробано.
Предлог за кафана некаде околината на К. Вода ни треба за мала прослава со околу 30 луѓе, по можност со пристапни цени...
Сакам да вежбам дома, каква опрема ми препорачувате? Има некоја фитнес справа што би ми ја препорачале за full body workout? (не сакам да дигам тегови)
Бисера ИВ- немаш баш пристапни цени. Јас би ти го препорачала Magic House со најпристапни цени ама за 30 луѓе не е баш погодно бидејќи е мало. Гет е скап, ама храната врв вреди.
Упат издаден за лабораторија во истата клиника колку денови ми важи? Кога сакам? Не пишува датум а заборавив да прашам...