Не знам дали е за овде прашањево, ама ај Вака, на Вип Фри М тарифата, дали пораките влегуваат во тие 499 денари, или се наплаќаат плус?
Годинава знае некој кога се паѓа Велигден?? И кога поточно почнува постот, тој голееемиот од 40 дена?
Ќе им биде нешто на батерииве, ако ги ставам да се полнат, а уште не се испразнети до крај, туку само трепка дека е слаба батеријата? Овие батерииве што се, rechargeable? Затоа што ќе ми треба апаратот за утре, да не ми се исклучи на пола работа...
А знаете да ми кажете која е стартната цена и километар на таксистите? На пример во Ку-во стартно е 40 ден,а километар е 25,во Скопје колку е?
Скоро никогаш не ги чекам до крај, зависи од потребите ги полнам и на пола некогаш па еве ги 3-4 години ги користам и ништо не им се случило.
Сакам да ве прашам, дали некој има слушнатш за картички кои што не трошат пари.Пример: одиш во пицерија продавница бутик без разлика, купуваш фармерки наплајќаш со живи пари 1000денари, и му велиш поминете ја картичкава на апаратче и автоматски на картичката ти се префрлаат 2% од парите што си ги дал,и на мобилен ти иди порака за сметката на картичката, значи 2% од париве што си ги купил фармерките. доколку зачленам други, кога тие ќе купат било што, 0,5% се префлаат на моја сметка, а тој што купил на неговата сметка исто така 2% се префрлуваат.. ДАЛИ ИМА НEKOJ СЛУШНАТО??? слично како SC NET картичките биле...
Маж ми ја има, ама јас не сум баш информирана како одат работите. Го знам тоа ти погоре што го наведе, а и затоа ти го пуштив линкот да прочиташ. Ако сакаш ќе го распрашам, па ќе ти пишам.
Да ајде те молам прашај го и пиши ми како е што е, и дали можи во секоја продавница да ми ја поминуваат картичката?
Не, само во продавници каде што соработуваат со нив. отвори го линкот, таму пишува во кои продавници се користи картицата.
Јас колку што сум информирана од една личност што ја користи картицава, ти се враќаат 2% од вредноста на производот/услугата но само преку трговските партнери на lyoness, ги има на нивната страна кој се тие. Значи, преку пазарување во некоја продавница која не е партнер со нив не добиваш назад 2% на сметка. Доколку ја препорачаш оваа картичка на пријател и тој се зачлени како тебе, во тој случај ти добиваш 0,5 % од неговите остварени купувања. Ако и тој член го препорача Lyoness на нови членови, ти и од нив добиваш 0,5 % на твојата сметка. Само знам дека овие пари од сметката не можеш да ги извадиш како ќеш пара, туку можеш да ги користиш парите само со купување преку картичката.