Зависи кој зеленчук. брокулата ако е свежа ја чувам в фрижидер ама не во кеса туку без, за да може да диши и да не ми ожолти за брзо.Карфиолот исто. Во главно се што е листест зедленчук чувам во фрижидер ама нема кеса.Краставици чувам надвор бидејќи синкоо ги јаде и да не се многу ладни. Јаболка, портокали ,потврди праски, цитрони,банани - надвор од фрижидер во сад за овошје. Грозје чувам во фрижидер бидејќи поубаво ми е кога е ладно.
Имам стар телевизор од огромните од деда Ное. Е сега, ќе купуваам нов смарт, меѓутоа не знам дали ќе можам да го сетирам за да ја поврзам кабловската. Моменталниот стар телевизор е приклучен само во струја, а за кабловската да ја фаќа е поврзан со ваков сличен бел дебел кабел како на сликата Спојлер Исто вакво приклучоче има и во модемот, него и рутерот не ги гибам. Е сега малку глупо прашање, не знам дали на лед тв-то ќе може да му го преприклучам истиот коаксијален кабел или ќе треба нешто друго да се менува, не ни знам ЛЕД дали имаат позади приклучок за ваков голем кабел? Ако има некој кабелска на Телекабел со ЛЕД тв, нека провери каков кабел влага во тв-то и нека ми каже.
Мислам дека сите телевизори имаат вакви приклучоци. Бар мојот овде има, исто кабловска, само не е од Телекабел, и со ист таков приклучок е
Дали некој ја има користено пудрата есте лаудер (ако добро напишав) дали покрива мала флека имам кај лицето не се гледа ама сепак, ми ја предложија а гледам не е баш евтина, па некој кој ја користел би му била благодарна да каже?
Не знам за таа пудра. Флеки, тетовсжи, белези покривам со арт деко коректорот. Не се сеќавам само каде го купував, околу 700 денари мало коцкасто.
Истиот кабел е, само приклучи го и сетирај го новиот телевизор. Различен е само ако ставаш оптички кабел во иднина.
СОС Масло за потемнување добро, ама да не е ѓавол ипол? Зимам секогаш Blackup ама за брзо време ми оди Или кај има со понормални цени. 300+ не ми се дава
Да видиш во дм, од таа sun линијата нивна што е… не знам дали има масло такво ама овие за сончање се доста поевтини од другите а преубави се
На sun dance има едно во дм. Е сега не е масло, млеко е, "Schutz & Braun" пиши на него, жолто со кафено капаче. 200 и нешто го земав пред еден месец.
Од каде се купуваат овие фото апарати ги гледам по слики/сториња, што вадат мали фотографии? Ги има во разни бои.
Дали почна да се применува ефтината тарифа на струјата од 14 h до 16 h која беше најавувана за од 1 јули да важи?
Луѓе дали фиоре златара е навистина злато многу ми се ефтини за разлика од др златари?? Здраво https://www.facebook.com/nakitfiore?mibextid=ZbWKwL