Тоа е најтешкиот порок.За жал за него нема откажување ниту пак центри.Само до човекот е и неговата желба жал ми е ама од се може човек да се откаже освен од коцка.Ова ти го кажувам од лично искуство.Ако успева само зборење многуу зборење и убедување инаку се е до особата.Несакам да те разочарам ама навистина е така
Пошто сум отидена по историја. Може некој да ми препорача филмови, серии, книги во врска со следниве држави. За Британија иам највише гледано серии не е толку хитно* Германија/Австрија Русија Франција Италија Турција Египет В.Б Сакам летово за секоја држава бар по еден филм да изгледам, една серија и една книга да прочитам. вчера се утепав од гуглање. Највише сакам за нивните монархии нешто. Ама шо и да пишеш со зборот royal family дава за ВБ. А не ме интересира само за нив. сакам за сите во среден век да дознаам нешто. Може има некој шо ќе помогне Досега иам гледано: The Empress (гер) ; Victoria (VB) ; The Spanish Princess (Sp) ; Catherine the great (Rus) ; The Great (VB) ; Tut (Egy); Reign (VB) ; The Royals (Vb) Филмови: The Favourite; The young Victoria ; The duchess; The queen;
Не е среден век но може нешто ќе те заинтересира Русија: Книги: Петар Велики Биографија-М.С. Андерсон Пророштвото на Романиови-Стив Бери Документарци: Nikolaj i Aleksandra-posledni ruski carevi (the last of the Romanovs) Франција: Книги: Мадам Тисо- Мишел Моран Филм: Farewell, My Queen Документарец: Building Versailles: a king’s obsession for magnificent Германија: Книги: Мојата борба-Хитлер Документарци: Adolf Hitler: the greatest story never told- овај филм/документарец трае нецели 6 саати, но дава сосема друго гледиште различно од се останато. исто така побарај видеа на јутуб не можам да го најдам како цел документарец, приватните видеа од Ева Браун која го има снимано Хитлер низ годините. В.Б Филмови: The last king The Other Boleyn Girl Elizabeth W.E. документарци: 6 кралици на Хенри 8 (the 6 wives of Henry VIII) Cursed bloodlines (uklete rodbinske vrske) Kraljevske porodice cuvanje krune (Royals: keeping the crown) документарциве што ти ги пишав ги даваат постојано на viasat history ако имаш опција премотај ги прво почни од Викторија и викторијанска доба за да ти се појасни прва и втора св војна, како се испреплетени роднинските врски и како започнуваат да војуваат први братучеди. за Турција ништо немам гледано ниту ме интересира, а Египет е прича без почеток и крај… е сеа пошо пиша среден век, најботата за тој период е Италија
Дали некој го има фустанов? Многу се мислам дали да го нарачам имам малку стомаче и спојлери па нејќам да ми се оцртува.Воопште не носам гардероба што ме отцтрува.А многуууу ми е убав