Мислам дека зимаат и за ел банкарство.Мене на халк за ел банкарсво ми земаат 40 ден а така за управувачка провизија 30 ден.
Можеби има различни опции и понуда. Јас имам одамна електронско банкарство со токен. За стариот токен ми следуваше бесплатна замена со МТокен (апликација на тел) и за тоа месечен надомест немам. Можеби се плаќа еднократно токенот за нови корисници. Не знам точно ама освен тие 40 денари месечно друг фиксен трошок немам, а користам електронско банкарство.
Исто и на мене, само тие 40 денари се на крај на секој месец редовно повлекувани, за електронско банкарство нема, а постојано користам.
40 денари е месечна провизија во НЛБ. Е сега, ако плаќате сметки електронски, јас тоа не го правам, мене ми рекоа дека таа услуга чини 80 денари. Користам електронско банкарство, ама само за увид на состојба, не префрлам никаде пари, не плаќам сметки итн.
Треба да си купам интернет за патување во странство. Ме интересира дали некој го има земено овој пакет за интернет и дали е добра опција? Ќе можам со мојата македонска сим картичка да го користам, така? Нема да имам дополнителен трошок освен тие 499 денари? Немам купувано вака интернет за странство, извинете што можеби е малку глупо прашањето.
Мене ми земаат само 40 денари на крај од секој месец, пакет за млади (само што проверив). Имам електронско банкарство и често правам и трансакции.
Да, но таму треба да се поврзеш на тамошна мрежа. Нема ништо да ти наплати се' додека не ги потрошиш вкличените 3GB, после тоа наплаќа и тоа добро наплаќа. Ако си на претплата, веќе имаш вклучено во пакетот интернет за Западен Балкан (Албанија, Косово, Црна Гора, Србија).
Да, за тие земји знам, само што ќе ми треба за друга земја и морам да купам. На мрежата како да се поврзам таму? Автоматски нема да ја поврзе? Леле, не се разбирам во вакви работи, како бумер се осеќам со прашањава.
Другарка пред 2 години престанала да иде на факултет, ама си ги земала документите, не сака веќе да студира, сега не знае дали треба да иде до факултетот да поднесе некоја пријава дека сака да се отпише или нема врска? Сепак 2 год се поминати... Бидејќи не беше во Мк и пак нема да биде или да остави така само?
Zdravo na site Ve molam za sovet kade da vidam nesto negde za rabota na dnevnica Ve molam itno mi treba, ili da ne znaete negde da barat, Skopje Ve molam ako znaete nesto pišete mi pozz
Зградата ни е ужасно нечиста, никогаш не сум видела да ја чистат, а плаќаме секој месец огромна сума бидејќи сме многу малку станови.. Каде да се жалам?
И кај мене на НЛБ само 40 ден за одржување на сметка. Дополнително земаат ако активираш за електронско плаќање, мислам дека околу 100 ден месечно плаќа мм. Во агенцијата за одржување хигиена што ја плаќате.