Ако ти е направено автоматски да селектира мрежа, тогаш ќе си селектира некоја најјака. Најчесто таа е точната и нема проблем, но најдобро провери со операторот како што ти пиша друга членка погоре. Во некои држави имаш и СИМ картички за туристи, 5-10 евра претежно се и имаш доста интернет.
Дали министерството за труд и социјала или било која институција даваат финансиска помош за болните од канцер?
Онкологот треба во извештај да напише Препорака за туѓа нега, матичниот лекар фаќа термин и се носат документите каде што комисијата одлучува кој ќе земе - кој не. Од прилика 3.000 денари месечно. Исто така, општината во која што живее пациентот дава еднократна парична помош.
Не сум сигурна,мислам дека еднократна помош се бара од фирмата каде што работи болниот. Во случај да е пензионер или невработен,не знам и не сум слушнала за институциите
Важи и за тоа, ама даваат и на онколошки пациенти. Секако лицето е спречено да работи ако е во тек на хемотерапија или радиотерапија.
Дечки итно хелпппппп. Кој се разбира ако можи да ми помогни. Ја изгубив картичката со број, и сеа не можам да се најавам на гмаилот без код да ми стигне, како да го решам ова? Бара код ама ја немам картичката, ниту па сум најавена на друг уред за така да си помогнаммм.... Совееет??? Имам многу битни работи тамуууу
Јас лани го активирав од Телеком овај пакет. Со твојата сим картичка го користиш и немаш дополнителен трошок. По завршувањето на тие 3ГБ едноставно немаш повеќе интернет, ништо не ти отвара. Не е точно тоа што некоја членка ти пишала дека по завршувањето ќе почне пак да ти се наплаќа ( ова барем конкретно за Телеком Балкан). Јас го потрошив додека бев таму на крај откако ги потрошив ГБ ми се успори и само Вибер ми функционираше, а потоа ни тој. Инаку пишува на страната на Телеком во која земја со кој оператор да се поврзиш.
Појди во телеком или А1 (зависно кај си претплатена) со лична карта кажи да ти издадат нов СИМ дека ти е изгубен. Ќе ти издадат нова СИМ картичка, а бројот ќе ти биде ист, и ќе ти стигаат пораки. Инаку, провери како ти е подесен гмаил, дали покрај преку смс код дали имаш и опција кодот да ти стигне и на поинаков начин, на другаа мејл адреса на пример.