Абе ете од овакви како тебе ќе се полнат пари тие што работат најфушерски, агенцијата ти нуди хотел со слики со се а те лаже со слики со се си плакаш и одиш таму гледаш некое ѓубре. Да сакала хотели да си гледа два сати на интернет сама ќе си одела не преку агенција.
Не знам, ако ептен биле во брзање па веднаш го прифатиле хотелот што им го понудила агенцијата... Јас ги запишувам хотелите и после ги разгледувам дома, па ќе одберам. Сликите од агенцијата и сликите од туристите се различни.
Каква им е таа услуга ако треба јас да си проверувам? А автобус, авион исто прегледуваш? Агенцијата е за пеглед а не нивните услуги
Така е, да, ама колку пати сама си била прелажана од некој што ти продал нешто и после искочило не е добро? Не ми кажувај дека никогаш. Башка ако патуваш почесто, сега на денешницава све имаш на интернет и можеш да провериш.
Не е така баш дека сегде може да те испрати. Прочитај го ова што го споделив. Договор потпишуваш. Имаат обврска договореното да го исполнат. Не може едно да нуди и наплати, а друго да испорача. Дури и да не е до агенцијата туку до хотелот или превозникот и тој не ги исполнува услугите кои ги нудел првично, агенцијата е должна да незадоволството на клиентот го пренесе на хотелот и има одговорност. Зошто тие ги пратиле во тој хотел и со тој превозник и тие сносат одговорност. Рекламирање на едно а добивање на друго е измама на потрошувачот. Да не зборуваме за професионалноста на агенцијата. Ако е сериозна фирма ќе се труди кога клиентот е незадоволен зошто не добил тоа што му било ветено, да му надокнади и да си сочува реноме.
Баш зошто се има на интернет јас не верувам целосно на ревјуата. Секој може да пише добар збор зошто има некој личен интерес, пријателство со газдите, лажен профил..или пак лош збор и да не е точен. Еве и да не е некој од конкуренцијата, и да не е лажна туку реална критика- има туристи со различни очекувања. Некои превисоки, некој прениски. Првите ќе дадат лоша оценка на просечна услуга, вторите ќе дадат добра оценка на потпросечна услуга. Секој според себе мери, сфаќаш? Еднаш една фалеше смештај во селска куќа на грчки остров, изолирана и далеку од населено место...Плажа, преноќиште и калап сирење добиле од бабата што им издавала и таа беше воодушевена...јас не би се мачела ни да одам кај што нема асфалтен пат и доктор, ме сфаќаш? Агенцијата ја плаќаш тоа да го провери за тебе. Да чекира дали има клима, паркинг, поглед, приватна плажа итн..ако треба сама да одам да проверам нема да ги платам нив нели?
Океј, те разбирам потполно што сакаш да кажеш, само не знам што е тоа што и` било ветено на сестрата на членката а што тоа таа дочекала таму. Во секој случај, добро е секогаш онлајн да се провери смештајот, околината и сл. пред да се дадат парите.
Сметката во банка ми беше блокирана од страна на извршител, го средив тоа со извршителот, доставен е налог до банката, но се уште не ми ја одблокираа сметката. Секојдневно им ѕвонам и веќе 15 дена добивам еден ист одговор, дека во текот на денот ќе средат, но никако да средат. Пишував и приговори, но абер нема. Каде да се обратам веќе?
Извршителот пратил по пошта или дирекно на рака е однесено? Ако е по пошта може сеуште не добиле, ако е на рака мора да постапат и можеш да ги пријавиш до Народна банка, ама пак ќе се сведе на тоа дека мора да постапат они. Друга опција извршителот да направи притисок дирекно на банката.
Со нашиве пошти и се е возможно. Да си однесеш оригинал примерок во банка да си на сигурно. Ама барај прием преку архива.
Кој се разбира во пресметка на плати? 1ви и 2ри јули се сабота и недела. 3 јули е понеделник,а од 4ти јули-вторник сум на породилно. Значи имам 3 дена од јули кои треба да ми ги исплати фирмата,а ми пуштиле плата само за еден ден. Дали 1ви и 2ри не се сметаат бидејќи е викенд?
Јас колку што знам платата се дели на број на работни денови во месецот, пример 55 000 го делиме со 20, тоа е 2750, и сега 20 работни дена по 2750 е 55 000.. И сега ако треба парцијално да ти исплатат, така е, само 1 ден му доаѓа..
Јас се породив на 03.01. 01.01 беше недела, а 02.01 понеделник, ама неработен зошто 01 беше недела. Фирмата исто ми исплати само за еден ден, така да по ова излегува дека они бројат денови од понеделник до петок, без разлика работен неработен. Според оваа логика и твојата исплата е во ред.