1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    3.380
    Абе ете од овакви како тебе ќе се полнат пари тие што работат најфушерски, агенцијата ти нуди хотел со слики со се а те лаже со слики со се си плакаш и одиш таму гледаш некое ѓубре. Да сакала хотели да си гледа два сати на интернет сама ќе си одела не преку агенција.

На cresa-jagoda, Gosh, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.744
    Не знам, ако ептен биле во брзање па веднаш го прифатиле хотелот што им го понудила агенцијата...
    Јас ги запишувам хотелите и после ги разгледувам дома, па ќе одберам. Сликите од агенцијата и сликите од туристите се различни.

3. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    3.380
    Каква им е таа услуга ако треба јас да си проверувам? А автобус, авион исто прегледуваш? Агенцијата е за пеглед а не нивните услуги

На cresa-jagoda, Gosh, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.744
    Така е, да, ама колку пати сама си била прелажана од некој што ти продал нешто и после искочило не е добро? Не ми кажувај дека никогаш. Башка ако патуваш почесто, сега на денешницава све имаш на интернет и можеш да провериш.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.297
    Не е така баш дека сегде може да те испрати. Прочитај го ова што го споделив. Договор потпишуваш. Имаат обврска договореното да го исполнат. Не може едно да нуди и наплати, а друго да испорача.
    Дури и да не е до агенцијата туку до хотелот или превозникот и тој не ги исполнува услугите кои ги нудел првично, агенцијата е должна да незадоволството на клиентот го пренесе на хотелот и има одговорност. Зошто тие ги пратиле во тој хотел и со тој превозник и тие сносат одговорност.
    Рекламирање на едно а добивање на друго е измама на потрошувачот.

Да не зборуваме за професионалноста на агенцијата. Ако е сериозна фирма ќе се труди кога клиентот е незадоволен зошто не добил тоа што му било ветено, да му надокнади и да си сочува реноме.

На cresa-jagoda, Gosh, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.297
    Баш зошто се има на интернет јас не верувам целосно на ревјуата.
    Секој може да пише добар збор зошто има некој личен интерес, пријателство со газдите, лажен профил..или пак лош збор и да не е точен. Еве и да не е некој од конкуренцијата, и да не е лажна туку реална критика- има туристи со различни очекувања. Некои превисоки, некој прениски. Првите ќе дадат лоша оценка на просечна услуга, вторите ќе дадат добра оценка на потпросечна услуга.

Секој според себе мери, сфаќаш?
    Еднаш една фалеше смештај во селска куќа на грчки остров, изолирана и далеку од населено место...Плажа, преноќиште и калап сирење добиле од бабата што им издавала и таа беше воодушевена...јас не би се мачела ни да одам кај што нема асфалтен пат и доктор, ме сфаќаш?

Агенцијата ја плаќаш тоа да го провери за тебе. Да чекира дали има клима, паркинг, поглед, приватна плажа итн..ако треба сама да одам да проверам нема да ги платам нив нели?

На cresa-jagoda, Gosh, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    40.666
    Којзнае какви тајни лежат во филмот. Да не открие нешто што не треба. :lol:

На cresa-jagoda и daylight им се допаѓа ова.
  8. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.744
    Океј, те разбирам потполно што сакаш да кажеш, само не знам што е тоа што и` било ветено на сестрата на членката а што тоа таа дочекала таму. Во секој случај, добро е секогаш онлајн да се провери смештајот, околината и сл. пред да се дадат парите.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.496
    До колку работат златарите во чаршија?

10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Дали шнајдерка би можела да ми смени копча на купаќи, горен?
    Нови се, на 2ро носење ми пукна.

11. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Дали некој уплаќал за полагање на полигон во брзо време? Ме интересира дали е сменета цената

12. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    6.352
    До 17ч

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandrakit77

Sandrakit77 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Сметката во банка ми беше блокирана од страна на извршител, го средив тоа со извршителот, доставен е налог до банката, но се уште не ми ја одблокираа сметката. Секојдневно им ѕвонам и веќе 15 дена добивам еден ист одговор, дека во текот на денот ќе средат, но никако да средат. Пишував и приговори, но абер нема. Каде да се обратам веќе?

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    Извршителот пратил по пошта или дирекно на рака е однесено? Ако е по пошта може сеуште не добиле, ако е на рака мора да постапат и можеш да ги пријавиш до Народна банка, ама пак ќе се сведе на тоа дека мора да постапат они. Друга опција извршителот да направи притисок дирекно на банката.

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Каде може да купам убави завеси а ефтини? Бидејќи на женски пазар баш и не се ефтини.

16. Sandrakit77

Sandrakit77 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    По пошта, но пред една недела ми кажаа дека им е доставен налогот.

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    Со нашиве пошти и се е возможно. Да си однесеш оригинал примерок во банка да си на сигурно. Ама барај прием преку архива.

На Sandrakit77 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.565
    Кој се разбира во пресметка на плати?

1ви и 2ри јули се сабота и недела. 3 јули е понеделник,а од 4ти јули-вторник сум на породилно.
    Значи имам 3 дена од јули кои треба да ми ги исплати фирмата,а ми пуштиле плата само за еден ден. Дали 1ви и 2ри не се сметаат бидејќи е викенд?

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    13.397
    Јас колку што знам платата се дели на број на работни денови во месецот, пример 55 000 го делиме со 20, тоа е 2750, и сега 20 работни дена по 2750 е 55 000.. И сега ако треба парцијално да ти исплатат, така е, само 1 ден му доаѓа..

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    Јас се породив на 03.01. 01.01 беше недела, а 02.01 понеделник, ама неработен зошто 01 беше недела. Фирмата исто ми исплати само за еден ден, така да по ова излегува дека они бројат денови од понеделник до петок, без разлика работен неработен. Според оваа логика и твојата исплата е во ред.