Има ли некој проблем да се логира на инстаграм? Има некој проблем или само кај мене е проблем. Значи кога кликам на апликацијата ова ми се покажува.
Купив мобилен од нептун, батеријата се празни мн брзо. Дм го има истиот и споредбено со него, мојата батерија трае дупло помалку. Башка и јас примети уште од прв ден ама викам ајде може нешто се трипам. Дденес бев да прашам ми викаат во сервис мора. Не можам во рок од 15дена да вратам производ ли? Хелп!
Па паметни се они, ќе те мотаат сеа по сервиси да се малтретираш. Настојувај да ти го заменат, очигледно е со фабричка мана, имаш апсолутно право на нов производ.
Па тоа, сервиси па одобрено неодобрено.... ќе си седам без телефон ради нив. Не го дадов денес во сервис иако инсистираа. Ми рекоа да направам фабрички reboot, направив и пак е исто... Каде можам да ги пријавам?
Ќе идеш у салон, ќе им се развикаш ако треба значи МОРА да го заменат, каков сервис. Пробај у Државен пазарен инспекторат.
Не знаев каде па овде ќе прашам, ве молам ако некој има информација да ми помогне. Го изгубив купопродажниот договор за автомобилот кој е склучен во 2018год. поради х причини ми е многу потребен дали има можност да го добијам од нотар повторно или што да правам?
Од нептун велат дека не може. Се јавив во државен пазарен инспекторат, морало да се направи пријава електронски и да чекаш на одговор од нив
Може да велат што сакаат, законски имаш рок од 15 дена за замена на производ. Инаку да мора пријава, ама брзо оди ќе реагираат одма.
Jас имав таква од пазар, многу добра беше, ја купив ради пеглата за коса, беше 2 во 1, и за цик цак имаше, ама повеќе другарка една сакаше така, и после многу години користење и ја дадов на неа и се уште ја користи. Во Нептун не сум видела, може сега има, ама нема врска дали е од пазар, се е како ќе ти се погоди.
Нас од Нептун така не зафркнаа, купивме од таму бела техника и тв, ни бараа цел износ да го платиме, а секаде и во Мебел Ви и за санитарија, плочки ни барале само капар, па кога ќе ни донесат цел износ. Од Нептун ни кажаа за 25 работни дена ќе ни донесат, значи не фати месец, и тв ни се расипа само што го уклучивме, и не сакаа нов да ни дадат, го однесоа на сервис, демек 15 дена сме имале рок ама од датата на плаќање, а за 15 дена се уште не ни беше донесен. Незнам каде на друго место бараат цел износ да се плати пред да ви ги донесат.
Е не е беш така, не може да споредуваш некоја no name кинезарија со бренд иако да, во право си дека и производ купен од легална продавница може да не се погоди и обратно. Барем за тој што е купен од легална продавница си имаш уредна гаранција, можеш да се жалиш и реагираш ако има проблем, а на пазар ако купиш кај ќе се жалиш?