Пробај на рака да ја испереш, нежно со детергент и млака вода. Не ја оставам да кисне во вода, или малку ја оставам бидејќи ми е страв да не ми се оштети. Ја така правам ама искрено никогаш не е скроз убаво испрана. Планирам на хемиско да ја носам јакната, па се надевам нема да ја упропастам.
и јас се чудев.... https://uslugi.gov.mk/e-id.nspx имало три нивоа на профили,спрема тоа коа ниво си,имаш повеќе опции да аплицираш/земаш документи онлајн.Deafult e основно,па ниско и високо.Основното е обична онлајн регистрација,за ниското треба да одиш во матично,да приложиш лична карта и ќе ти го унапредат. Дел од удлугите за кои може да аплицираш онлајн ако се надгради: на пример барање за уверени за изработен стаж,да аплицираш за издавање државјанство итн. Наводно за поголема безбедност...реално корисно е да може за нештава од дома да аплицираш,ама треба да се појде
Жвучи комплицирано, логично ќе треба и за закажување лична пасош, сеа треба до матично мислам… тоа е она карши комерцијална у центар? Или
Можеби ќе звучам будалесто, ама која е разликата помеѓу ,,Се издава гарсоњера" и ,,Се изнајмува". Не можам да ги разграничам што е разликата. ,,Се издава, се изнајмува"
@chadorche16 со ујп лозинка и пас се логирав и ми даде да аплицирам за лична карта и пасош. Имам ниско ниво ..
Се префрла акумулираните средства. Треба да внимаваш колку време си член, бидејќи се наплаќа преминот ако си под 2 години (задолжителен)/1година (доброволен). За второто, не може да се каже кој е најдобар, во еден период еден пензиски фонд, во друг период друг пензиски фонд.
не знам искрено да не те лажам,веројатно ако се активира тоа си важи засекад. оскудно е пишано,затоа реков да прашам... да инаку тоа е,кај филхармонија
Јас преку УЈП профилот се најавувам, извадив извод на родени, ама за ќерка ми не успеав државјанство да извадам. Пробувам да прикачам електронски потпис, ама заглавува постапката. И да напоменам оваа страна иако се оди преку УЈП профилот, ја бара првата лозинка со која си се најавил иако во меѓувреме за УЈП е сменета лозинката. Не сум знаела дека може да аплицираш за лична карта и пасош, ај ќе пробам повторно да го прикачам потписот.
Има различни во зависност од школката, има некои се позаоблени напред, некои се поквадратести. Ама радтојанието каде што треба да се заштрафи би требало кај сите да е исто, пошто сум видела даски (по ресторани најчесто) некомпатибилни по форма на школката ама пак се држеа некако. Јас кога купував појдов во продавница со слика, па ја погодив.
Кога пензии? Шетам со картичките на бабите. Немаат електронско банкарство, 2 пати проверив денес нема.. од петокот ми досадуваат. Има некоја најава? Барав по портали, страници ништо нема ...