Дали некоја феминка има работено во Revija Bar & Food, во Лептокарија на позиција садомијачка??? Или доколку не сте работеле лично дали познавате некоја што работела на таа позиција таму? Напишете искуства!
За да се исплатат пензиите Владата треба да донесе Одлука. Засега нема донесено. Владата одржува седници во вторник (денеска) и најверојатно ќе донесе одлука за исплата на пензиите, за кога ќе дознаеме по седницата.
Во јуни имаше. Од 161-та владина седница: Државни претпријатија се вклучуваат во поддршка на општините Делчево и Крива Паланка за справување со последиците од поплавите; Одлука за исплата на пензиите од 27 јуни
Имало и во јули: 174 седница, како информација, по која се донеле Заклучоци, за исплата на пензиите. Не е Одлука, но пак Владата одлучувала.
Направив нов маил, не ми стигнуваат меилови од никој во известувања на телефонот ,освен ако постојано не отварам да проверам на маил, знае ли некој како да добивам известувања од маиловите?
Дали ако ви ѕвони некој со скриен број може да ви кажат кој е од А1? Мислам дека се плаќаше нешто, ама не сум сигурна..
Има во населба Аеродром или Лисиче, не ми текнува како се вика ординацијата Ми текна Спортмедика, побарај на гугл мапс.
Пред некој ден излезе реклама за бесплатни IT обуки од семос за невработени лица, поддржани од агенцијата за вработување. Аплицирав и ми се јавија веднаш, ми рекоја да одам во агенцијата за вработување со оргинал диплома за завршено средно образование и да се пријавам како невработена, конкретно за овие обуки...дали некој од вас се има пријавено/има искуство? Малку ми е чудно шо бараат оргинал диплома, шо ако ја загинат/не ми ја вратат?
Ја активирав услугата преку порака, и само пишува дека идентификаторот е активиран, без никакво друго објаснување. Немам опција како да го видам скриениот број... Ќе одам утре лично до А1 и ќе ги прашам. Фала ти.
Само на увид треба да ја однесеш, да внесат во систем. Одма ќе ти ја вратат. За идните повици ќе можеш да гледаш.