Дали во пошта можи да се провери дали стигнала некаква пратка на мое име со лична карта? Денеска бев да прашам и ми рекоа не можи, но пред околу 2-3 години бев вака исто да прашам, на исто место и ми проверија.
Со што да нацртам слика/мурал на собен ѕид, а да не е поликолор? Ми требаат разни пигментирани бои во помали количини. И сакам да стои, да не почне да се лупи и да паѓа.
Може мала помош за тандем масажа каде да се резервира? Маж ми сака, а јас појма немам каде има за да се распрашам за цени
Со акрилни бои неможеш да згрешиш, брзо се сушат, не мирисаат и ако ти капне негде само со влажна марамица или крпа одма се вади.
На кој тел број и каде можам да се жалам од поштар/и? Пратката официјално ми пристигнува во мк на 21 август, до 13 септември се процесира и од 14 сеп. е во достава кај поштар. Се уште немам добиено ни картонче, ниту некој ме исконтактирал. Во пошта на шалтер па уште и паметни се прават, се пренамагаат, не биле тие виновни. Наместо да се извинат во име на колегите тие уште и се караат. Уште во еден наврат вака долго чекав и паметните ја вратиле пратката назад, па ништо не можело да се преземи.
Имам трансакциски сметки во две банки и едната не ја користам веќе зошто не ми треба, па сакам да одам да ја затворам таа сметка. Дали брзо се завршува затворање на трансакциска сметка, која е постапката, може ли некој да ми објасни ако знае?
Odis na salter so kartickata t.e. transakciskata licna karta mislam deka odma istiot den se zatvara smetkata osibeno ako imas nekoj denar di gi vadis ili pa ako imas dolg nekoj si podmiruvas i ti e nevazecko veke ,jas pred 2 3 god zatavarav ne aktivna smetka i se sobiralo mesecno neznam po 20 30 denari za odrzuvanje i plativ nekoi 500 600 den i tolku ali licna karta i ne ti treba nis dr
Idi kaj sef nivni ili direktor...ama nz kolku moze da pomogne toa ne veruvam, so oti ke se pozalis svako cudo za tri dena i tolku znaes kakvo opstestvo zivees
Дали утре дека е Бела ноќ ќе биде бесплатен јавниот превоз? И дали тоа би траело цел ден или во одредени часови?