Не е точно, јас 3-4 месеци немав ни прилив ни одлив на НЛБ и при првата прилика кога си ставив пари на шалтер ми повлекоа за изминатите месеци.
Не знам, јас пред една недела прашував и така ми одговорија зошто и јас нема да имам повеќе прилив на таа сметка.
Летово ми беше неактивна (имав 0 денари на сметка) и пред нецел месец ставив пари, па ми повлекоа за уназад. Можеби зависи на кој пакет си корисник или други такви работи. Не прашав ништо искрено, бидејќи подоцна на апликацијата видов дека ми се повлечени пари.
Кога најдоцна може да пуштат плата. 15ти беше вчера по обичај ја пуштаат на 13ти, знам имаше закон дека не смеат да ја каснат платата. Денес е 16ти. Низ годините не се случило вакво нешто. Некој со слично искуство? Паметам дека @Forca беше правно лице.
Согласно Закон за работни односи платата се исплаќа најдоцна до 15ти во тековниот месец за претходниот месец, во конкретниот случај ако денес не ја пуштат платата (затоа што вчера 15ти беше недела) во тој случај од утре работодавачот паѓа во задоцнување, и по закон треба да ви плати камата за секој ден задоцнување али во пракса кој ретко го почитува овој дел од законот од страна на работодавачите, да се надеваме дека ќе ја исплати денес, утре или до крај на седмицата, ако нема исплата, ако сакаш пиши ми во порака да видам како правно да помогнам.
Ќе отидеш во МВР (позади МРТ) и ќе пополниш барање за промена на име/презиме. Ќе платиш 300 денари и ќе им однесеш копија од извод на родени. Тоа ќе го дадеш на шалтер број 4. Таму ќе ти кажат што понатаму.
Татко ми се лекуваше во странство таму примаше терапија која неможеме да ја купиме од таму зошто на приватно неможе да се земе освен со болнички извештај ама да е нивен државјанин. А сега треба да продолжи да ја прима и овде пратено е и допис до министерството за истите лекови да ги добие овде бидејќи го следуваат.Меѓутоа дека не се лекувал овде демек неможеле да му ги дадат секако се обидовме да дојдеме до лековите но залудноо.И сега незнаеме каде да се обратиме и како да ги најдеме.Лековите се Швајцарски на Роше или замена за нив Хрватски на Плива.Ве молам за мислење каде да ги барам.
Купив карти на Wizz air за мајка ми и татко ми пред 2 недели, и никаде не ми ги дава како купени. Вчера купив и за мене и малиот на истиот датум, ја покажува резервацијата најнормално. Како можам да ги контактирам, на кој маил, не можам да најдам никаде или некој да имал слично искуство?
24 сати пред летот на резервацијата ќе направиш чек-ин, обично визер пуштаат автоматско потсетување на мејл, и откако ќе се чекираш ќе ти даде boarding pass.
Се е тоа ок, знам за чек ин, муабетот ми е, картите што ги купив вчера за нас ги дава како престоен лет за 3 месеци, меѓутоа од нивните карти нема ни трага
Ахаа, значи вашите ги дава уствари а нивните не, дали кога ги купивте за нив ви побара некаков акаунт да се логирате на визер, или исто со вашиот плативте? Не можам да најдам customer support email, само број, ама сигурно е изгор со мк број да се јавиш. Имаат и live chat на страната, само не знам колку помага. Ако ги пингаш на твитер за проблем на Askwizz акаунтот, гледам одговараат.
Препорака да добар ветеринар за кучиња? како и ветеринари на повик или 24 часа што работат? За скопје…
https://veterinarencentar.mk/ - општо работат до 9 навечер мислам, ама на сајтот им пишува "Ние сме секогаш подготвени за вашиот повик. За итни случаи побарајте нè на дежурниот телефонски број +389 (0)70 23 43 23". Да знаеш од каква ситуација ја спасија мачката што ја раниме, нема да веруваш. Презадоволна сум од цел третман таму, месец дена нè тинтраа со инфузија, инекции, лекарства. Едит: сеа гледам дека за куче прашуваш.