Ако се падне славата во Среда или Петок се спрема посно иако е мрсна, само Св. Стефан и Богојавление се мрсни и Среда и Петок ако се паднат затоа што завршуваат Божиќните пости и тогаш се некрстени води од Божиќ до Богојавление, само ден пред Богојавление е строг пост и се пости без масло. А и јас сум одела на мрсни слави а Петок било и имало мрсна трпеза, се е до народот како сака, сум одела и на Благовец кога се Велигденски пости па мрсно спремале, а поп и кажа една година на комшика да не слави зошто таа година Благовец се падна на Велика Сабота кога се постеше без масло. Мајка ми еднаш праша поп, Петок мислам се падна, и кажа посно да спрема а славата мрсна е.
Кој како си сака. Јас знам дека секој петок треба да се пости. Ама тоа е лична желба. Јас никогаш не постам.
Јас само Велигденските пости без масло освен викенди, Божиќните и другите пости не ги постам. Ама веќе ако слават слава мислам дека треба посно Среда и Петок, јас и тие строгите што се еднодневни ги постам без масло, а Петок не сум се зарекла, секој си знае за себе.
Види убаво на шишенцето мислам има како цртка, не се сеќавам ни јас , ама сигурно со превриена и оладена вода е.
Ако можеш да отидеш да ти го растворат во аптека најдобро или јави им се ќе ти кажат точно како што...
каде може да најдам убаво стасано авокадо? по тинекс, кам кога и да купам треба да ги чекам дома да ми стасуваат. по можност и да се од оние црните со потврда и порапава кора
Јас сакам да прашам за клубови во Скопје каде се плаќа карта за влез каде не, и кои се така добри. Прашувам пошо не сум од Скопје ако може некој да ми каже што како.
Во сите се плаќа карта. Е сега за добри зависи што слушаш. Минус 1 и 1212 се пушта техно зависи какво зависи од диџејот и одат млади. Станица е различна исто зависи кој пушта музика, но излегува малку постара публика околу 40 години, не дека нема млади но тоа е. Ако ти е за српско и турбо фолк немам поим кај да одиш Епицентар исто е убаво и таму има и техно и трап и свашта можеш да начекаш зависи кој е дента. Останативе во парк мислам дека сега им завршува сезона и не верувам дека работат. У секој случај сите овие имаат на инста профили и објавуаат шо има