Во ГТЦ на најдолниот кат - значи само што ќе се качиш по скалите од подземниот паркинг наспроти КАМот има продавница за дресови. Јас од таму имам купувано....
Не треба да го поканиш. Кога ќе дојде само доколку престојува кај тебе дома или во друг приватен смештај се пријавува во мвр. Доколку е во хотел хотелот те пријавува за престој
Кога веќе одобруваш кредит, клиентот треба да исполнува одредени услови. А не да се даваат пари на лепе очи. За мене тоа се лихвари.
Па тоа пишав јас, тоа е легална лихва. Е сега какви дупки во законот има и зошто тоа постоине знам и не ни сакам да знам. За мене треба да си ненормален да одиш и од таму да земеш кредит. Кога веќе сакаш ќе сиодиш во банка. Ама луѓе се летаат, еј до први ќе земам 10илјади ќе ги вратам од плата нема ни камата ни ништо, ама не ги читаат оние ситните букви на дното од страната. И после извршители чуда врагови…
За black friday само во петок ќе важат попустите или ќе има попусти цел викенд? Како беше минатата година по моловиве, не можам да се сетам.
Овој петок е така? Иначе дајмонд мол имаа објавено 20-26 дека ќе имаат попусти, а и мене ме интересира во другите молови како ќе биде
Да, со покана наместо виза. Од тоа што се распрашував се прави тука покана во МВР и треба да е заверена на нотар, па во оригинална форма да се прати кај личноста за да може да влези во мкд наместо со виза. Инаку да, за кај мене дома е.
Јас лани земав од таму, одлична е Ох, прв пат слушам за такво нешто. Тоа можеби во МНР да прашаш, па да те информираат. Меѓутоа колку шо знам јас и за виза кај нас не е нешто комплицирано и тешко да ја добиеш
Работата е што македонската амбасада е многу далеку. Секако ќе прашам, ме интересираше само дали некој истото го правел.