Договор на определено време имаш потпишано ? Нема што отказ, тој му поминал рокт и е раскинат и нема што 2 недели да работиш. Ако сакаш да продолжиш и работодавецот сака да продолжиш , ништо не се прави , автоматски се продолжува. Незнам точно по кој членови од законот @МитеМен повеќе прати закони.
алт+0232 Може Чим ти завршил договорот, ти си слободна и нема што да работиш. Не продолжуваш доовор и толку.
Sega zboruvav so sefot i da sum rabotila cel mesec pa togas otkaz Pa sto koga nemam potpiseno dogovor za prodolzuvanje ,sigurno vo otkazot ke napisat nesto negativno.
Зошто отказ кога завршил договорот и чао пријатно! Ако не си потпишала нов , слободна си. Нема потреба од отказ.
Како иде постапка ако во зграда, дел од станари одбиваат да платат поправка на пумпи за вода или кров. Фактички на горните спратови им е потребна поправката, а долните не сакаат да платат? Дали треба некакви потписи или? Дали се подава тужба и ако да што се е потребно?
Збори со адвокат, би требало да можете присилна наплата да направите. Што како најдобро него прашај го, ако има согласност од повеќето станати и ако е неопходно нема да имас проблем..
Се извинувам што пишувам тука, итно да ми каже некој дали се донесе одлука/решение каде можат да се подигнат ваучерите за превоз на студенти што студираат во други градови?
Тебе на сила никој не може да те држи. Немаш потпишено, три дена не се појавувај и ќе те одјават. Немој да се нервираш, ова е стварно банално и вакви се зашто во глобала не се наоѓа лесно работник. Да си потпишала нов, би требало да испочитуваш отказен. Ама и отказниот е дискутабилен.
Штом не ти е потпишан договорот нема потреба да даваш отказ. Нека не те плашат. Врз основа на што ќе те пријави? Треба да имате потпис од 51 процент од станарите. Ако во зградата има 30 стана, треба да потпишат од 16. А за наплата само со адвокат да се консултирате.
Купив Епсон 3251 принтер океј е добар само ме бунат малку маргините Секаде пишува дека е 0.3мм од страна а кога принтам излегува повише околу 0.6мм, решение? Мислење?
Каква е состојбата пред салата за вадење на лични документи, бил некој? Дали уште од 6 сабалје има гужви?
Јас не сум. Ама, има преубави во Скопска стара чаршија и не се скапи. Јас од што пробував тестери ми траеа скоро 2 недели на облеката. Мислам дека ми кажа тој 5 евра мало шишенце. Јас пробував арапски, иако имаа и копии на оригинали.
Настрана од пва што ти кажаа за 51% од станарите, доколку имате фирма за одржување преку нив најдобро да ја терате работата
Дали може да се земе боледување од матична со иста шифра/дијагноза неколку пати по ред или само мојава се прави и не сака да даде боледување?