Значи старите пасоши можат да се употребуваат до февруари 24та, потоа не се важечки. Сфатив дека крај на февруари е краен рок за вадење на новите пасоши. Фала ти.
Каде е Emporio mall во Ѓорче? Што продавници има? Во огласи за работа видов ама не сум слушнала до.сега
Не е пуштен во употреба сеуште. Тоа е новата општинска зграда што се градеше спроти SP Planet трговскиот (до пазарчето). Еден дел е новата општинска зграда на Горче Петров која беше пуштена во употреба пред некое време а вториот дел од зградата треба да биде Emorio mall.
ne znam dali ima takva tema i da ima ne znam da ja najdam pa da prasam tuka znaete li nekoja fb strana od kade moze da poracam iverica, , da im dadam dimenzii da mi isecat i da mi pratat po kargo kaj nas e mnogu skapa 7000 den za tabla ne davam najdov edni soloprom mi rekoa email, im pisav email no ne odgovaraat
Фејсбук страна немам сретнато. Попознативе фирми ќе ги најдеш на нет. Само рачунај дека иверка сега цените им се најчесто 4-6.000 скоро секаде. Додај на тоа кроење и кантирање. И плус сакаш достава/карго (шо ретко кој го прави од познативе фирми пошто не им се исплаќа, имаат работа колку сакаат). Ќе те фати и повеќе од 7.000 вкупно. Едино некој рандом лик или мало фирмиче да најдеш оглас на страните за огласи... Мада сигурен сум дека нема да пројдеш значително поефтино. Времето кога иверка беше 2.500 одамна помина.
gledav vo soloprom ima sosem solidni po 3/4 000 den kaj nas e 7000 samo tabla plus secenje i kantiranje 50 den od m sto skapo mi izgleda...vo toa videnov ima eftini no ne mi odgovara dimenzija ke moram da pravam , imam eden agol u hodnik sto bi sakala da go ispravam i mora da e dlaboko okolu 1m inaku gotovo ke kupev ama ovaa dimenzija nema sansa
Не знам страна но има едно за такви работи позади алфи е во автокоманда. Они се доста снабдени со тоа може да видиш да прашаш
Да прашам каде можам да гледам безплатно преспав.. Читав на нет дека на глеј апликацијата може да се гледа. Се регистрирав и вика да активирам пакет..
Е ова ме интересира. Дали ќе може да се гласа со стара л.карта? Пасошот секако не ми е мн битен, пред летото ќе го сменам.
Рекоа ќе важат и нема да прават проблеми во банка и за гласање, само нема да може да се оди со нив во Албанија, Косово, Србија . Е не сум сигурна дали важи за сите или само на оние на кој не им е истечена.
Od 21.06.2023 до 31.07.2023 сум пријавена на скратено работно времр,а од 01.08 на полно,ако напуштам на 25 декември ми следува ли К-15?
Периодот кога си била пријавена на скратено работо време ти следува К-15, но на пола сума. Ти на 21.12.2023 правиш точно 6 месеци од кога си во фирмата (без раазлика дали си на скратено или полно), битно е да нема прекини во стажот во фирмата (во тие 6 месеци да немаш прекин). Не напуштај пред 21.12, за да земеш К-15. Ако си во приватна фирма, минималниот износ е околу 14.000 денари.Со оглед на тоа што месец и нешто си на пола работно време, ти следува околу 12.500. Има шема на пресметка, ова горново се е ,,околу,, и приближно.
Нема да и го смета 31ви, и 1ви како прекин? Пошто законот е минимум 6 месеци без прекин. Мислам дека може ја зезнал малку.
Ти благодарам,да во приватна фирма сум, но им кажав дека до 20 или 25 ќе работам па да не ме одјават пред време и накрај да не земам к-15 тоа ми е. Не знам како се смета кој знае за сигурно нека каже да знам што да правам