Можеби малце глупаво прашање ама немам кој да прашам.. Дали на закажан мој термин ако не отидете а не знате како да се откаже исто и матичната не можела да ги добие, се плаќа некоја казна нешто или бил не бил исто се фаќа?
Соленки цени сма јас сум мн задоволна. Спато е океј, масажите се навистина добро, а собите се одлични
Не се плаќа казна, ама матичната може електронски да ти го откаже упатот или ти телефонски да го откажиш. Сепак не е фер да го држиш терминот ако не планираш да одиш, кое можеби на некој ќе му значи.
Да, се јавив кај матичната меѓутоа и она не можела требало тој др што го закажал да го откаже, сепак фала
Еве повели : Како да откажам преглед? 17.10.2018 За да откажете преглед закажан преку системот Мој Термин може да искористите некој од следните начини: § Обратете се до лекарот кој го издал упатот за преглед (матичен лекар или специјалист/субспецијалист) и информирајте го дека сакате да го откажете прегледот; § Испратете смс порака на телефонскиот број 144 194. Како содржина на пораката наведе го само бројот на електронскиот упат (пр. WR1432); § Јавете се на телефонскиот број на техничката поддршка на Мој Термин (02) 15 444 (секој работен ден од 09.00 до 16.00 часот) или § Испратете мејл на електронската адреса mojtermin@zdravstvo.gov.mk. Наведете го бројот на упат (пр. WR1432), име и презиме на пациентот и телефонски број за контакт. Откажете го прегледот најмалку 24 часа пред закажаниот термин, за истиот да биде искористен за преглед на друг пациент! Ви благодариме на соработката! Управа за Е-Здравство
Дали за Србија може да се патува со лична карта и дали после февруари ќе се смени нешто во тој поглед?
Да го најдов ова и пратив порака, меѓутоа матичната ми рече треба директно кај докторот кој го закажал и дека им ѕвонела но никој не кренал , како и да е здравството ни е ужас