Дали проба да извадиш? То зема ли нешто? Јас еднаш се заебав со катичка на НЛБ вадев од банкомат на Стопанска ад Битола и за 500 ден ми земаа провизија 150 денари
Зема секогаш провизија ако со НЛБ картичка вадиш на туѓ банкомат. За Халк знам дека не зема без оглед на тоа од кој банкомат вадиш. Во НЛБ дефинитивно за сѐ има провизии, нема што нема, дури и за онлајн банкарство почнаа да наплаќаат провизии на апликацијата кога плаќаш, а порано немаше.
На инста mooki, продава такви календари, јас секоја година си зимам од кај неа,, со нејзини илустрации.
Знам за онлајн страни дека имаат, сакав од продавница да си купам, таков предлог барав. Фала за предлог во секој случај.
Прв пат глеам вака да пишува, ми стигале сите мене. Аман бе, па колку дена помина што ја враќаат? Знам околу една недела ги чуваат. А напраи рефундација барем? Ништо, не ти било пишано да ја земеш изглеа. Порачај пак, па ако толку мерак ти е моеш со оној побрзиот шипинг да означиш да стигне, да не чекаш пак со месеци. Идиоти се од пошта овие, кај ги држат со недели необработени па коа нема да подигне примачот одма тогаш ги враќаат. Ти рече дека бројот си го сменила затоа не те добиле? Мене па никад не ме барале на телефон, директ пред врата ја оставаат.
Не ми се ризикуваше затоа што ми требаа само 500 денари, а како што реков еднаш на стопанска кога вадев ми зедоа 300 денари, па сепак извадив на банкомат од НЛБ. Ама ете една членка ми одговори дека не земаат така да би требало да е океј, ќе пробам нареден пат.
Земаат провизија ако картичката ти е од НЛБ, а не подигаш пари од нивен банкомат, не е важно од која банка. Само од нивните банкомати кога вадиш пари нема провизија.
Dali ima nekoj predlog za dobar kurs ili privaten profesor/tutor za slovenechki jazik? Veke nekoj period go ucam jazikot samostojno, no vo 2024 sakam navistina da si go zagream stolceto i da go usovrsham. Znam deka gi nema mnogu, a sto imam videmo, kursevite se glavno na kraj na leto i se nameneti za pocetnici, no mene mi treba za nekoe povisoko, razgovorno nivo. Isto taka sakam da znam dali voopsto postoi nekakov si kurs za cheshki jazik bidejki skoro bev vo Praga i se mislam da go otpocnam i toj jazik za nekoj period?
ако си на т-хоме можиш во тв-тека да ги гледаш... ги има македонските програми од понеделник до недела, можиш да ги враќаш и да гледаш.... исто ако си на магента, глеј можеш да акивираш бесплатно само незнам до кога е , мислам до кај 15ти јануари
Зависи каков данок на имот е. За данок на имот За данок на наследство и подароци и за данок на промет на недвижности Сепак, види во самото Решение за данок на имот, бидејќи кај мене пишува 15 ноември.
здраво најдов три карти за дино мерлин, жената онлајн ги купила (електронски) и сега ја дали би имала проблем на влез? Картите ќе ми ги испечати бараат ли документ за идентификација на влез?
Кај има по Скопјево посна вкусна храна вака за слави што прават да се земе. За Нова Година со друштво ќе се собереме, па да видам додека е време, да не се нервирам после во последен момент. Или ако вршат нарачки, уште сега да закажам, да не биде гужва.
Не бараат идентификација. Слободно може да влезете штом имате билети. Само бар кодот го скенираат, важно е да е валиден.