Резервирав у хотел на букинг. Дали ќе ми прават проблем кога ќе отидам пошо личната ми е истечена? Дури сега видов.
За тоа поднесов пред некој ден и нема да ми се извади на време. Дали на букинг може да сменам број од лична карта? Да ја ставам на другарка ми?
Незнам каде на booking оставаш број на лична карта? Нема такво нешто таму, во хотелот ќе ти бараат документ за идентификација.
Zs od 1 kolku so znam jas e do kraj na 2 mesec a sepak bankite nema da barat odednas azuriranje na podatoci tuku del del ke ide toa . Azuriranje u banka e 5 min rab
Во некои хотели бараат само од еден документи , а некаде од сите кои ќе престојуваат. Се надевам нема да ти бараат
A ako nema ni togas seuste izvadeno, bidejki so termin e dur i 4mesec slobodno? Ke teci regularno penzija?
Зависи каква, има разни, во цврќариве да видиш, по книжариве ако сакаш такви, на Битпазар има, таму кај полицијата тие дуќани, и на големо и мало се продава се.
Пензија ќе легнува без разлика на се. Ако е валидна л.к. без разлика што не е северна, колку што знам банките добија известување дека може да продолжат да работат со овие л.к.
Не излегувам, скоро ич, и не идам на прослави за нова година па сигурно 6 години. Ова година можеби ке одам на прослава за нова година во еден по "елитен" ресторан/кафана, и реално неам поима што би облекла? Не би да се напикам у тетки стринки фустани со светки, а и не ми иде да идам во фармерки и кошула, имате ли предлог што би било складно