Работи некој со глина (поточно бела) да ме упати и посоветува како/каде да научам основа на работење. Најбејзик ствари.
Очекував пратка од Али Експрес, ми стигна утринава порака дека треба да се изврши наплата за царина 60денари, откако пробав да наплатам со картичка, не се изврши наплата. Сега гледам дека од Пошта објавиле известување дека се лажни пораки. Немав пари на сметката, нешто ситно, но информациите од картичката ги испратив веќе. Има ли некоја опција да пријавам да се замрзне картичката да не ми вршат наплата у иднина? Со оглед на тоа дека се празници?
Имаш број од банката на картичката, јави се да ти ја блокираат, после тоа ќе треба да си платиш нова картичка да извадиш. Без разлика што се празници линијата работи 24/7.
Баш чудно банка да не ти земе пари. Они на све провизии маваат и на сите услуги скоро. А може па коа ќе има позитивно салдо тогаш да и повлечат.
Можеби. Колку картички имам сменето, никогаш за нова не ми зеле пари, не е само сега. Ќе видам кога ќе ми стигне дали ќе ми побараат.