Што е поголемо А3 или А4 формат. Битно ми е зошто од слика ќе ми прават постер во фото студио па да знам што повеќе ќе ми се исплати.
Odat 3 drugari da kupat telefon na edna prodavnica telefonot kosta 300 denari.... na covek doaga da se dava po 100 denari go kupuvat telefonot i izleguvat ot prodavnicata no prodavacot se predomisluva i ide po niv im vraca 50 denara im vika deka skapo im go prodal telefonot i deckite go procenile za dobar prodavat i od tie 50 denari mu davat 20 denari da se napie kafe znaci telefonot im doshol na covek po 90 denari 3.pati 90 se 270 ii 20 denara mu dale na prodavacot za kafe toa se 290 kade se uste 10 denari ? Има ли некој одговор за ова сега ми треба
Кај нив се . Им вратил 50, а му дале 20..значи им останале 30 денари. Телефонот испаѓа како да го платиле 270 (300-50+20) и 30 им останале нив од 50ката. По 10 денари кусур за секој од другарите. Или поедноставно, ако 270/3=90 денари по човек, а дале по 100...нормално 10 денари на секој треба да му се вратат.
300 платиле, 50 им вратил..значи 250 му останале на продавачот. Му дале за кафе уште 20 денари, значи 270 денари се кај продавачот, 30 денари им остануваат на нив од 50ката што им ја вратил. Потоа според последната реченица испаѓа дека уште еднаш му дале 20 денари за кафе на продавачот за да бидат 290 кај него, а 10 им остануваат од 50ката. Спојлер Ц, ц со какви работи се занимавам во ниедно време
Дали е приступачен нашиот Аквадукт и дали воопшто може да се посети затоа што читам во склоп на касарна Илинден `е ?
Пристапен е да , иначе ептен голем , фаќа дел негде позади кај Кале тврдината , па тера се до кај Бутел наслебана негде , голем дел зафаќа , и можеш да го посетиш , слободна зона е
Знае некој број од ветеринарна амбуланта,достапна сега во ова време,за денес ми треба итно е ве молам.Во Прилеп инаку ми треба.Благодарам однапред.
Значи одам надвор од државата идната недела и бидејки сум малолетна ми треба согласност од моите на нотар дека ме пуштаат. Колку чини таа постапка да ми дадат согласност, и освен лична карта да не треба и пасош да носат моите?
На граница може да ти прават проблем со полномошно од нотар (зависи на кого ќе налеташ). Ти треба полномошно од МВР. Ке одат твоите (обавезно двајцата) со л.к. во МВР (она кај МРТВ) и на шалтерот инфо ќе пополнат барање, ќе се потпишат и уплатат 50 ден. административна такса и на истиот шалтер го предаваат. Чекаат 5 мин. додека тоа се запише во книга и толку. п.с. уплатницата нека ја уплатат во поштата (има внатре), никако во Комерцијална банка (пред влезот што е) зошто поскапа е банкарската провизија од самата такса. Ако прогуглаш ќе ја најдеш и уплатницата како треба да се пополни. едит- ќе им треба и твој извод
Женски, имам вакво исто ланче... Арно ама тие претпоследните нон-стоп ми се превртуваат наопаку и е глупо за носење така. Првичната идеја ми беше да ги залепам со лепило од страните. Што викате, би профункционирало?
Другарка ми го има истиот, да не се сеќираш не е само твојот таков. Ги извади последните 2 од страните по 1 од тие златните делчиња и сега доаѓа поразредено и не се превртуваат. Се превртуваат од што се многу збиени, лепакот нема да ти е од помош