Читам Ист Гејт бил евакуиран поради пожар кој е изгаснат. Знаете ли дали ке работи во текот на денот? Имам работа таму, ама не знам дали воопшто да идам или не.
Малку касно пишувам, но Diamond mall се наплаќа, 50 денари од саат е, поблиску ти е Рамстор или паркингот кај Цветниот пазар во Капиштец. Рамстор доколку имаш сметка над 350 денари, првиот час е бесплатен, само ја приложуваш сметката на пултот за наплаќање.
Јас кога прашував ми рекоа 1 000 денари доколку сите рати ми се платени. И баталив. Битно документите си ги земав. Ми го задржаа изводот. Си извадив нов. Ова беше пред скоро 13 години.
Дали во скоро сте виделе некое од овие мини парфемчиња некаде низ Скопје? Едно време секаде ги имаше, и низ поголемиве маркети, смешна сума некои 200 денари, ама за онака преку ден мирисот прилично траен. Нигде не можам да ги најдам сега.
Дали деновите кога ќе има избори ќе бидат неработни? 24ти април и 8ми мај? Може глупи прашање ама не знам како идат работиве
Бивша колешка од работа доаѓа кај мене и ми бара вага и оди во купатило да се мереле. Кога излезе кажа 64 кила имала. Зошто некој би се мерел во купатило? Од Србија е. Ама која може да е логиката позади ова? Трет пат го прави истото и дури денес се запрашав што е филмот. А јас се мерам пред неа. И јас имав 64. Зошто би се мерела во купатило со затворена врата??
Не сфаќам? Доаѓа кај тебе дома и се мери во купатило?? А да не и дозволуваш толку шетање по дома, сепак е гостин. Кажи културно немс вага, не работи тоалетот..