Подобро ќе биде да си го решиш проблемот со психолог, отколку апчиња. Голема е стапката на зависност од дијазепам, а кај нас ги даваат ко мастики, цела навија на дијазепам ни живее… многу психолози се против дијазепами Каде може да се оди на куглање во Скопјево? И колку пари е?
Од едно апче од 2мг ништо нема лошо да ти се деси. Јас имам пиено диазепам 5мг само 2-3 пати вкупно, за смирување, ама мене многу ме успива. Откако ќе го испиев спиев претерано многу, дури и на работа не можев да функционирам после нормално, цела бев замаена и летаргична и не се осеќав ама ич океј. И баталив.
Ништо нема да ти се деси. Конкретно јас кога и да пијам Дијазепам за спиење, сабајлето сум како мавната од воз. Како некоја вештачка кома, не природно спиење. И пак сум уморна. Така да, преферирам чај или вит Б колку и да е плацебо, или ако знам дека нешто ќе ме вознемири пред спиење, превентивно тргам. Пример гасам четови од работа, исклучување на телефон. За да не мислам мн мн
Да го дуплирам и тука прашањето: може во сабота да се подигнат личните документи ако се готови или тешко? Бил/а некој/а така?
Дали со НЛБ картичка може да се вадат пари на банкомат од друга банка, без провизија или со ниска провизија? На банкомат од стопанска е над 200 денари провизијата.
Поради што може да ми се блокирани сметките во банка? (ова ме интересира додека да стигнам да отидам до банка)
Дпбар ден. Дали има некој што може да ми помогне. Ми треба апликација за следење на телефон. Па да замолам некој компјутерџија за помош. Фала однапред.
Не, висока е провизијата од сите други банкомати. Само од НЛБ банкомат вади си (и мене ми е голем проблем кога ми треба кеш, а има секакви банкомати во близина освен НЛБ ).