Дали може во Србија да се влезе со пасош без Северна? Пасошот ми важи ама не е со Северна. А личната ми е истечена. Дали ќе ме примат со пасошот
@sino.o.oka Според Гугл, тоа е монета од Отоманската империја (10 пара или 20 пара, not sure) и вредноста е измеѓу 1 и 8 евра за 10 пара, а измеѓу 5 и 10 евра за 20 пара.
Дали можам да излезам од Македонија со стара лична карта па од Косово или Србија да летам со Бугарски пасош? дали конкретно има некој искуство вака? дека секој ден све нешто различно читам. или некој со искуство излегување од македонија само со бг пасош?
Некој да ми каже колку се движат цениве за тапацирање на мебел. Конкретно за оваа гарнитура ми треба https://feydom.mk/bonbon-l?fabric=ET-15&covers=nonremovable
Пред околу 1 час си ја зедов новата лична карта и сега сакам да си ги ажурирам податоците за сметката во Стопанска. Одам на апликацијата, па мои лични податоци и ажурирање. И ми се појавува кодот за плаќање. Го внесувам, ама пак не ми дава како активни полиња за ажурирање. Каде грешам? Што треба да направам? Однапред благодарам на одговорите
Не е. Не можам да ставам слика ни во порака не сака да се прикачи. Сосема е црна внатрешноста, не е така како со бели точки. Ама генерално изгледот е ист.
Јас ажурирав преку апликацијата во септември , ама немав промени на податоци. Гледаш и сама број на лична карта неможеш да смениш, само адреса, телефон и сл. податоци кој не се од лична карта. Изгледа дека новите лични карти ќе мора на шалтер да ги ажурираме.
Кожните и превртена кожа јакни ги носите на хемиско или? Јас рачно ги перев, со хемиско еднаш имав лошо искуство, капут ми вратија со флеки, и од тогаш во машина сум перела, и бел капут и ок ми биле. Ама кожата не е за во машина.
Баш барав и јас совет за кожни јакни, ми рекоа да ја потопам у топла вода и нешто со детергент да поминам од внатре. Ама проблем е што после и на топло не можам да ја исушам. Не зборам да ја оставам директно на сонце, ама доближена до радијатор не се суши, и смрди корне. Не знам за јакни немам чаре
Јас кожна перам на рака, надвор ја сушам, не директно на сонце. Не ми замирисала до сега. Ама превртена кожа што ми е има и внатрешно бело крзно, и тешка е така водена, не можам да ја исцедам убаво.
Дали знаете некоја девојка за нокти чии цени се движат за гел на свои нокти околу 600 денари, како сте задоволни, каде се наоѓа и дали има инста/фб за слики? девојката каде одев ќе оди во странство, а беше со одлични цени и предобро и преквалитетно работеше