Не прашувам за мене за моја блиска личност прашувам, веќе и е блокирана сметката има можност да оди кај него да се договори за исплата или тоа е тоа?
Нели имаше некој закон дека 1/3 од плата може да ти сопре не повеќе? Искрено немам искуство со извршители и не прашувам за мене лично.
Сепак процедурата е да оди кај извршителот што ја блокирал да се договорат, ми кажа има средства што и стојат ама не може да ги подигне. @Hisha I @нина122 ви благодарам на одговорите
Некс однесе потврда за редовен работен однос, извршителот има обврска да и ја деблокира сметката, а налогот да го пренасочи кај работодавачот тој да сопира 1/3 од плата.
Каде да најдам онлајн детски белегзии со се изгравирано име или со можност да се изгравира? Може и челик..
Еве го извадокот од членот од законот за извршување. Не сум до толку стручна, ама ако ова надоместок наместо плата ја опфаќа таа категорија би требало да важи исто правило. Секако нека се обрати кај извршителот и нека приложи доказ по кој основ е, тој знае како понатаму.
Колку би ме коштало отприлика едно вакво ланче Златно, и крстот знам дека посебно се купува, и тој ако знае некој колку би ме коштал отприлика?